Home»Muzika»Homeland»Saopštenje Zadužbine Milana Mladenovića: Sud zabranio održavanje konkursa pod nazivom “EKV: Tvoja pesma”

Saopštenje Zadužbine Milana Mladenovića: Sud zabranio održavanje konkursa pod nazivom “EKV: Tvoja pesma”

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Zadužbina Milana Mladenovića/Goranka Matić
Photo: Zadužbina Milana Mladenovića/Goranka Matić

Na zahtev Zadužbine Milana Mladenovića, Privredni sud u Beogradu je privremenom merom zabranio kompanijama Mascom i Tin Drum Music da koriste znak EKV u nazivu njihovog konkursa.

Po odluci suda, koja stupa na snagu odmah, pomenute kompanije ne samo da ne mogu da koriste znak EKV u vezi sa konkursom, nego ni na bilo kojoj poslovnoj dokumentaciji, na internet stranicama, na reklamama.

Ova odluka važiće sve dok sud, u posebnom  postupku, koji će biti pokrenut u roku od 30 dana, ne donese odluku o tome da li će zabrana da postane trajna, kao i odluku o naknadi štete, objavljivanju presude, troškovima…

U obrazloženju odluke, Privredni sud je naveo da je Zadužbina Milana Mladenovića učinila verovatnim da su Mascom i Tin Drum Music “izvršili povredu žiga” EKV i da postoji opasnost da povreda bude ponovljena.

EKV/Photo: Zoran Trbović (uz dozvolu autora)
EKV/Photo: Zoran Trbović (uz dozvolu autora)

Sud u obrazloženju takođe navodi da radnje Mascoma i Tin Drum Musica predstavljaju “podražavanje oznaka koje su registrovne i zaštićene pravom”, a da bi svako dalje ponašanje ovih kompanija “koje ide za tim da se na svojevrstan način zloupotrebljavaju zaštićeni znakovi“, koje je zaštitila Zadužbina Milana Mladenovića, predstavljalo podražavanje koje je “protivno načelu poštovanja dobrih poslovnih običaja i poslovnom moralu“.

Podsećamo, Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu.

S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe.

Previous post

Hteli, ne hteli, izbori u Americi su glavna tema... Evo šta nam o Trampu i Bajdenu govori muzika koju vole da slušaju

Next post

Najveća misterija Doli Parton... U braku je 54 godine, a muža joj niko ne zna

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *