Home»Kult»Najteža životna borba Džoni Mičel: Već pet godina ne mogu da hodam, ne mogu da sviram, ali neću da se predam, biću opet ona stara

Najteža životna borba Džoni Mičel: Već pet godina ne mogu da hodam, ne mogu da sviram, ali neću da se predam, biću opet ona stara

4
Shares
Pinterest Google+
Džoni MičelPhoto: YouTube printscreen
Džoni MičelPhoto: YouTube printscreen

Legendarna američka folk pevačica Džoni Mičel izjavila je da se i dalje bori da ponovo hoda posle rupture moždane aneurizme koju je imala 2015. godine, kada je umetnica jedno vreme izgubila i moć govora.

– Nisam skoro pisala… Ne sviram gitaru, ni klavir, ništa – rekla je pevačica u jednom od retkih intervjua, koji je dala za britanski list The Guardian.

NIJE SAMO MUZIČARKA I PESNIKINJA… POSLE 48 GODINA PONOVO OBJAVLJENI AKVARELI DŽONI MIČEL

Džoni Mičel (76) je rekla da njen oporavak zahteva dosta vremena.

– Samo sam koncentrisana da vratim zdravlje – rekla je ona koja je svoju bitku uporedila sa dečjom paralizom koju je imala u mladosti.

– Oporavila sam se od dečje paralize i evo me opet, borim se – dodala je ona.

Pevačica je 31. marta 2015. hitno prebačena u bolnicu u Los Anđelesu zbog rupture moždane aneurizme. Nekoliko meseci nije mogla da govori.

Džoni Mičel, čije je pravo ime Roberta Džoan Anderson, dobitnica je osam nagrada Granmy, uključujući i onu za životno delo (2002), a članica je Kuće slavnih rokenrola od 1997.

WOODSTOCK – POSLEDNJA UTOPIJA… SVE ŠTO NISTE ZNALI O FESTIVALU KOJI NIKADA NIJE BIO “SAMO FESTIVAL”

Karijeru je počela kao ulična pevačica u rodnoj Kanadi, pre nego se preselila u južnu Kaliforniju, gde je krajem 1960-ih počela da nastupa na tada vrlo razvijenoj folk sceni. Prvi veći uspeh donosi joj drugi album, “Clouds”, sa pesmama “Both Sides Now” i “Chelsea Morning”, za koji dobija i prvi Grammy za najbolje folk izvođenje.

Album “Ladies of the Canyon” iz 1970. donosi hit “Big Yellow Taxi” i jednu od himni tog doba “Woodstock”, a sledeče godine objavljuje “Blue”, koji je časopis Rolling Stone postavio na 30. mesto svoje liste “500 najvećih albuma svih vremena”.

Previous post

Publika na koncertima, država pomaže, sve šljaka kao nekad, a korona u mišjoj rupi... Novi Zeland nije iz ovog svemira

Next post

Spotify dobija korisnike, ali gubi prihod... Logično - uskoro će povećati cene svojih usluga. A taman su stigli kod nas...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *