Home»TV»A u Britaniji… demo(n)kratija cveta… Pirs Morgan “udario” na premijera, pa dobio pretnje smrću

A u Britaniji… demo(n)kratija cveta… Pirs Morgan “udario” na premijera, pa dobio pretnje smrću

4
Shares
Pinterest Google+
Pirs Morgan/Photo: YouTube printscreen
Pirs Morgan/Photo: YouTube printscreen

Britanskom voditelju Pirsu Morganu opet prete smrću putem Twittera, ovog puta jer je izjavio da bi Velika Britanija trebalo da bude u potpunosti zatvorena po drugi put zbog alarmantne situacije sa korona virusom.

Morgan je putem ove društvene mreže žestoko odgovorio onima koje naziva “kovididiotima”. Onlajn rasprava je pokrenuta nakon što je popularni voditelj na Teitteru kritikovao premijera Borisa Džonsona i njegov odgovor na krizu usled zdravstvene pandemije.

 

Nakon vesti da će odlukom Emanuela Makrona Francuska biti u karantinu naredne dve nedelje, Morgan je pozvao britanske političare da sprovedu iste mere.

– Britanija mora da se zatvori, i to istog trenutka. Britanija mora da se postara i da se pacijenti tretiraju kako treba, ali i da biznisi širom zemlje ne propadnu. Ovo je upućeno tebi, Borise Džonsonu, ti bi trebalo da si lider ove zemlje, stoga, vodi nas – napisao je Pirs na Twitteru, ali su ubrzo usledile reakcije onog dela javnosti koji virus smatra izmišljotinom.

 

– Mogu li svi kovididioti da me otprate i da odje*u. Drugi talas je izuzetno ozbiljan i ne interesuju me vaše lude teorije zavere, vaši glupi i lažni grafikoni, a ni vaši “dokazi” da kovid nije gori od običnog gripa – dodao je Morgan i ubrzo počeo da dobija pretnje smrću.

Ovo nije prvi put da se voditelj suočava sa ovakvim kritikama i pretnjama. Prošli put je bio na “udaru” tviteraša u maju, iz istog razloga. Tada je kritikovao odgovor celokupne vlade na prvi talas pandemije. Morgan važi za uticajnog novinara upravo zbog stavova koje se ne libi da podeli sa gledaocima jutarnjeg programa koji vodi, a koji često nisu u skladu sa popularnim mišljenjem.

HL/Izvor: direktno.rs

Previous post

"Paket aranžman", Šarlo akrobata, Haustor i Električni orgazam... 40 godina novog talasa uz 4 luksuzna vinila

Next post

Majkl Majers se vratio (ponovo)... Džejmi Li Kertis u jezivom trejleru za "Noć veštica ubija"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *