Dvostruki Udar… Mladenovački bend objavio debi album i video singl “Za moje ljude“

0
184
Oglasi
Udar/ Photo: Promo (TIOLI)
Udar/ Photo: Promo (TIOLI)

Mladenovački sastav Udar upravo je objavio self title album prvenac za najstariju nezavisnu srpsku izdavačku kuću Take It Ot Leave It Records.

U sklopu promocije objavljen je i prvi video singl pod nazivom “Za moje ljude“.

Album je snimljen u studiju Paradox u Smederevu. Za snimanje i produkciju bio je zadužen Srđan Branković (Alogija) koji je na pravi način shvatio kako Udar treba da zvuči.

Ubrzo po završetku snimanja ovog izdanja počela je pandemija korona virusa koja je otežala, tačnije, onemogučila, njegovu promociju.

Uprkos svemu bend je snimio video singl “Za moje ljude“ koji na reprezentativan način promoviše njihov prvi album.

Udar/ Photo: Promo (TIOLI)
Udar/ Photo: Promo (TIOLI)

– Posle dugogodišnjeg repovanja i snimanja na bitove javila mi se želja da oformim bend koji će živim instrumentima zameniti dotadašnje matrice. Usledilo je traženje članova. Sa Mladenom (gitara) sam ranije sarađivao i znao sam ga iz kraja (Selters banja Mladenovac) tako da je bilo logično njega prvog pozvati. Zajedno smo stvarali muziku, korigovali tekstove i bili u potrazi za ostalim članovima. Pridružio nam se Voja (bas) koga takođe znam iz kraja, družili smo se i svirali zajedno kao mlađi, bend tada dobija formu. Kasnije se priključuje Isidor (bubanj) i zaokružujemo celu priču. U toj postavi Udar počinje sa radom na prvom albumu. Od samog početka cilj nam nije bio eksponiranje u vidu festivalskih takmičenja već da se autorski izrazimo – komentariše Marko Gajić lider sastava Udar.

Poruka albuma je nedvosmislena težnja ka pravim vrednostima, nepristajanje na kompromise radi sitnih interesa.

Prati priču koja je slična svakom čoveku koji koristi razum, svesno sagledava svoje propuste i teži ka sopstvenom usavršavanju i negovanju najtananijih osećanja prema životu koji nam je dat.

Album “Udar“ od danas je dostupan na svim relevantnim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple Music i iTunes) a uskoro će se na tržištu naći i na kompakt-disku u limitiranom tiražu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime