Home»Muzika»Da li ste spremni za Barcelona Gipsy balKan Orchestra… Stigli su u Srbiju da promovišu novi album

Da li ste spremni za Barcelona Gipsy balKan Orchestra… Stigli su u Srbiju da promovišu novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo
Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo

Ekipa Barcelona Gipsy balKan Orchestra, posle dva rasprodata koncerta u Sofiji, stigla je u Srbiju i večeras će održati koncert u Kragujevcu gde će promovisati novi album pod nazivom “Nova Era”. Slede nastupi u Somboru (1. novembar), Beogradu (3. i 4. novembar) i Novom Sadu (6. novembar).

Barcelona Gipsy Balkan orchestra je sačinjen od sedam članova: Margherita Abita (vokal, Sicilia), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija), Oleksandr Sora (violin, Ukrajina) ili Pere Nolasc (vilina, Katalonia), Mattia Skiroza (harmonica, Italija), Julien Chanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togyas (perkusije, Grčka).

Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo
Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo

Povodom novog albuma “Nova Era” koji je objavljen pre samo nekoliko dana kontrabasista Ivan Kovačević je izjavio:
– Pauza u kojoj se svet načao zatekao nas je u punom poletu. Nakon promene glavnog vokala, mnogo smo radili na novim pesmama, čija je prezentacija počela na rasprodatoj Italijankoj turneji koja je bila prekinuta pred sam kraj iz razloga svima poznatog. Shvatili smo da jedino što možemo da uradimo u tom momentu je da se zatvorimo u sami sebe i spremimo novi album, poklanjajući mu vreme koje nikada da sada nismo imali. Šesto studijsko izdanje je slika onoga kako se osećamo u momentu naše karijere. NOVA ERA je predstavljanje poslednjeg člana naše familije i iskustva sakupljena svih ovih godina. Pored anđeoskog glasa, mladalačke energije i vedrog duha Margherite, instrumentalna energija je ostala kao žila kucavica ritma Balkana, istočne Evrope, bliskog istoka i Mediterana.

Ivan sa radošću priča i o koncertima koji im predstoje:
– Dodatni cilj ove turneje je da pokažemo svetu da smo tu, da se nećemo predati i da nema tog straha koji će savladati osnovne ljudske potrebe slobodnog čoveka.

Posle rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji usledila je pauza, a sada na naše veliko zadovoljstvo nastavljaju turneju i dolaze prvo u Kragujevac 30. oktobra, u Sombor 1. novembra, Beograd 3. i 4. novembra i Novi Sad 6. novembra.

Ulaznice za beogradske koncerte možete kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, kao i online na ticket.rs. Za novosadski koncert ulaznice možete da kupite na prodajnim mestima GigsTixa.

Previous post

Za prvi rođendan albuma... Nemački Red N Black predstavio lyric video za "Falling"

Next post

Premijera... Pogledajte pre svih spot za prvi singl mlade grupe Retrospektiva

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *