Home»Muzika»Posvećeno gradovima opustelim zbog pandemije… Elemental objavio novi video singl “U velikom gradu”

Posvećeno gradovima opustelim zbog pandemije… Elemental objavio novi video singl “U velikom gradu”

4
Shares
Pinterest Google+

coverPopularni hrvatski bend Elemental objavio je novi video singl “U velikom gradu”, peti sa albuma “Ilica”.

– Ovu video razglednicu posvećujemo gradovima opustjelim uslijed pandemije u nadi da će se normalan život vratiti na ulice što prije – prokomentarisala je singl ekipa Elementala na svojoj Facebook stranici.

– Otuđili smo se jedni od drugih. Čak i pre pandemije. Gradovi su postali spavaonice, radionice, a mi žrtve filozofije “brže, više, jače”, uz zaradu na prvom mestu prioriteta. U gradu pamtimo ime, ime nam otvara vrata, pravo do uspeha, preko koga god možeš… Međutim postoji i naličje – a to smo svi mi koji želimo da nam neko citira poeziju, da usporimo, da udahnemo… Mi, utopisti po definiciji. Veliki grad ne mora biti mesto bez identiteta, skup trgovačkih centara i blještavih reklama. Može biti mesto koje služi građanima. I ova pesma je tu da vrati ulice onima koji njima hodaju – istakla je Mirela Priselac Remi o novom singlu.

U vreme kada se činilo da je svet stao, i da niko ništa novo ne stvara, Elemental je iznenadio fanove novim albumom – “Ilica”.

Bez najava, bez pompe, stvorili su album iz prašine gradskog asfalta, album kao testament jednom vremenu… Album “Ilica” kroz glasove Remi i Shota oslikava priče koje se događaju u svakom gradu.

“Ilica” je donela album transformacije, dok su se kritičari nadovezali – i album pun ljubavi prema muzici.

Previous post

The Bestbeat, R.O.C.K i VIS Limunada u FESTU #zaAniku… Održan drugi humanitarni koncert za Aniku Manić u bašti zemunskog kluba

Next post

David before Bowie... Pogledajte prvi oficijalni trejler filma "Stardust"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *