Home»Muzika»Homeland»“Pero”, novi album Irene Blagojević stiže ove jeseni

“Pero”, novi album Irene Blagojević stiže ove jeseni

4
Shares
Pinterest Google+
Irena Blagojević/ Photo: Promo
Irena Blagojević/ Photo: Promo

Soul džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine svoj treći album “Pero” (Long Play), na kome najavljuje “mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju”, a koji je još u junu najavljen singlom i spotom “Milo moje”.

Na izdanju”Pero”, publika će moći da čuje bluz, sving, fank i pop, “kao i interesantne obrade”.

Irena Blagojević/ Photo: Vladimir Petrović
Irena Blagojević/ Photo: Vladimir Petrović

– “Milo moje” je dosta drugačija od ostalih pesama na albumu i čini mi se najpoletnijom i najlaganijom pesmom – kaže Irena i dodaje:
– Interesantno je da sam komponujući “Milo moje” bila inspirisana indijskom muzikom. Ubacila sam ritmiku naseg podneblja ali i fank, sviraju je žičani instrumenti, perkusije i flauta, te sve u svemu zvuči, rekla bih, neobično.

U domaćoj muzici naziv “Milo moje” je već nekoliko puta upotrebljen, a verovatno je najpoznatija istoimena pesma koju je 1973. godine za Biseru Veletenlić komponovao Kornelije Kovač, na stihove Duška Radovića.

– Biserina je divna pesma, ali radila sam po svom osećaju i spontano je došlo do naziva. Nadam se da će moja pesma pronaći put do svoje publike – kaže Irena.

Previous post

Kit Ričards objasnio zašto podržava Black Lives Meter: Mi smo svi deca bluesa iz Čikaga, Mik Džeger i Džejms Braun su napravljeni u istom kalupu

Next post

Stiže Gibson Les Paul s potpisom Adama Džonsa, gitariste Toola... biće ih samo 79

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *