Home»Muzika»Kit Ričards objasnio zašto podržava Black Lives Meter: Mi smo svi deca bluesa iz Čikaga, Mik Džeger i Džejms Braun su napravljeni u istom kalupu

Kit Ričards objasnio zašto podržava Black Lives Meter: Mi smo svi deca bluesa iz Čikaga, Mik Džeger i Džejms Braun su napravljeni u istom kalupu

4
Shares
Pinterest Google+
Kit Ričards/Photo: facebook@KeithRichards
Kit Ričards/Photo: [email protected]

Kit Ričards pružio je podršku pokretu Black Lives Matter i protestima koji su tokom leta zahvatili SAD i svet.

Ričardsa su potali za mišlenje o protestima, a on je odgovorio: – Krvava su vremena – rekao je i dodao:  – Mislim, u ovoj zemlji (SAD) stvari su došle do tačke ključanja. To je tako. To morate da rešite. Teško mi je da o tome pričam, jer nisam Amerikanac. Živim ovde, u srcu i duši jedan sam od vas, ali ne mogu da se mešam.

Može li Kit Ričards da bude “običan”? Pa ne, ne nikako… Gitarista Stonesa objavio spot za “Hate It When You Leave”

Gitarista Rolling Stonesa dodao je da su crni muzičari “razlog zašto je ovde” i opisao kako je bilo videti Džejmsa Brauna u najboljim godinama izbliza.

– Džejms je za nas, posebno za Mika, bio prava atrakcija – rekao je. – To je zato što je Mik frontmen i mora da stane na tu malu pozornicu a želi da bude u pokretu. Čuti Džejmsa Brauna i videti kako se on nosio s tim bilo je sjajno, jer Džejms nije koristio puno pozornice; koristio je jako malo mesta i Mik je u međuvremenu postao stručnjak u tome – rekao je Ričards i nastavio:

Džejms Braun/ Photo: telegraph.co.uk
Džejms Braun/ Photo: telegraph.co.uk

– Uvek sam govorio Miku: “Previše trčiš uokolo. Trebao da ostaneš u tom malom krugu, kao Braun”. To je jedinstvena stvar. Braun je takođe imao izuzetno moderan bend. Svirali su brlo čvrsto. Mi takođe sviramo blues iz Čikaga, drugačiji je groove, ali to je to: imate Mika, koji je praktično pravljen iz istog kalupa kao Džejms Braun.

Za dva sedmice Ričards će objaviti reizdanje live albuma iz holivudskog Palladiuma od 15. decembra 1988. koncertnog albuma koji je objavio 1991. godine na svojoj prvoj samostalnoj turneji s X-Pensive Winosom. Nova kolekcija dodaje još tri pesme sa koncerta i nešto bonus materijala.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

DIY market #2 u subotu u dvorištu novosadskog Doma B-612

Next post

"Pero", novi album Irene Blagojević stiže ove jeseni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *