Home»Muzika»Ekskluzivno… Svetski velikani rok muzike, zajedno u supergrupi Intelligent Music Project, planiraju koncert u Srbiji

Ekskluzivno… Svetski velikani rok muzike, zajedno u supergrupi Intelligent Music Project, planiraju koncert u Srbiji

5
Shares
Pinterest Google+
IPM/Photo: Stan Srebar, promo
IPM/Photo: Stan Srebar, promo

Intelligent Music Project (IMP) je jedan od najzanimljivijih svetskih projekata rok muzike u poslednjih deset godina. Članovi supergrupe IMP su rok legende Sajmon Filips (Toto), Džon Pejn (Asia), Karl Sentans (Nazareth) Džon Loton (Uriah Heep), Bobi Rondineli (Black Sabbath) i Ričard Grisman (River Hounds).

Producentska kuća Music Star, čiji je vlasnik Raka Marić, planira organizaciju koncerata IMP-a u 2021. godini. Raka Marić koji je organizovao koncerte The Rolling Stonesa, Lenija Kravica, Bili Ajdola i drugih rok zvezda, izjavio je da iako je trenutno veoma teška situacija za organizaciju događaja u Srbiji i u celom svetu, veruje da će biti prilika da verni fanovi rok muzike dožive IMP uživo u više gradova u regionu.

– Bend je prava stara garda rok muzike sa neverovatnim potencijalom da osvoje svetsku scenu rok muzike! – dodao je Raka Marić.

Grupa trenutno snima svoj šesti studijski album pod nazivom “The Creation”, sa Roni Romerom iz grupe Rainbow. Snažan glas tridesetosmogodišnjeg čileanskog pevača usavršava muzički koncept  muzičkog projekta. Album “The Creation” nije prva Romerova saradnja sa IMP. Roni takođe peva jednu od najpoznatijih pesama IMP pod nazivom “Every Time”, izdvojeni hit singl sa petog albuma benda “Life Motion”.

Pod uticajem legendarnih bendova poput Toto i Deep Purple, IMP prenosi pozitivne životne pouke kroz svoju muziku i tekstove i ostavlja jasan muzički pečat dobre rok muzike sa inteligentnim tekstovima koji se izdvajaju od raznih globalnih trendova u muzičkoj industriji.

Trenutno, IMP završava snimanje svog novog albuma i gostuje na TV emisijama širom Balkana. Grupa trenutno ima u planu koncerte u Grčkoj, a planira da nastupa u Srbiji pred svoju evropsku turneju 2021.

Previous post

MAiKA, S.A.R.S. i KKN svirali u FESTU #zaAniku... Održan prvi humanitarni koncert za Aniku Manić u bašti zemunskog kluba

Next post

Crock of Gold... Pogledajte trejler za dokumentarac o frontmenu The Poguesa Šejnu Mekgouanu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *