Home»Film»Crock of Gold… Pogledajte trejler za dokumentarac o frontmenu The Poguesa Šejnu Mekgouanu

Crock of Gold… Pogledajte trejler za dokumentarac o frontmenu The Poguesa Šejnu Mekgouanu

4
Shares
Pinterest Google+
Šejn Mekgouan/Photo: YouTube printscreen
Šejn Mekgouan/Photo: YouTube printscreen

Dokumentarni film “Crock of Gold: A Few Rounds with Shane McGowan” režirao je slavni Džulijan Templ (“The Great Rock’n’Roll Swindle”, “Absolute Beginners”, “Glastonbury”) i bavi se životom i karijerom osnivača grupe The Pogues Šejna Mekgouana.

Priča o rok odmetniku s dušom pesnika… Džoni Dep producent filma o kultnom irskom pankeru

Zanimljivo je da je uz Templa film producirao i Džoni Depuz koga se još kao producenti pojavljuju Stiven Duter i Stiven Malit. Film će sadržati do sada neobjavljene snimke grupe The Pogues kao i nikada objavljene intervjue, kao i animirane delove koje potpisuje Ralf Stedmen.

Film pokriva detinjstvo Šejna Mekgouana u Irskoj kao i godine na punk sceni u Londonu, s naglascima na “Šejnove strasti, humor i duboko poznavanje muzike, istorije, duhovnosti i popularne kulture”, navodi se u saopštenju za javnost u kojem još stoji i da je “film vizija sveta očima samog velikog punk pesnika i intimna postava bliskih prijatelja i članova potodice, a sve usmereno kroz Templov neponovljiv i večno živahni objektiv”. Film dolazi u engleske bioskope 20. novembra dok će se na DVD-u pojaviti 7. decembra, a sve povodom rođendana Šejna Mekgouana koji 25. decembra puni 63 godine.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Ekskluzivno... Svetski velikani rok muzike, zajedno u supergrupi Intelligent Music Project, planiraju koncert u Srbiji

Next post

Žerar Depardije ponovo pred sudom zbog silovanja mlade glumice?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *