Home»Muzika»Spotify, Deezer, Youtube i Apple Music nude rasističku muziku… tako tvrdi novo BBC istraživanje

Spotify, Deezer, Youtube i Apple Music nude rasističku muziku… tako tvrdi novo BBC istraživanje

4
Shares
Pinterest Google+
Streaming/photo: logo
Streaming/photo: logo

Među streaming uslugama spomenutih servisa i platformi hostovan je i rasistički sadržaj, poput rasističkih pesama, Hitlerovih govora, muzika koja promoviše beli supremacizam i slično.

Kako izveštava BBC, sva četiri imenovana streaming servisa su iz svojih usluga hitmo uklonile rasistički, antisemitski i homofobni sadržaj posle istrage.

U izveštaju se dodaje da Spotify priznaje da je sadržaj kršio njihova pravila o sadržaju mržnje koja su ažurirana sredinom 2018. godine. YouTube je u međuvremenu odgovorio rekavši da na njegovoj platformi “nema mesta mržnji”, a Apple Music sakrio je većinu pesama na koje im je istraga skrenula pažnju.

Primeri muzike  koja je pronađena u istrazi uključuju pesme koje veličaju “arijevske nacije”, bendove koji slave Holokaust i playliste naslova poput “National Socialist Black Metal”.

Misterija… Album “Substance”  New Ordera na 5 godina nestao sa streaming servisa, a sada se opet pojavio

U razgovoru za BBC, britanski strateg za građanska prava Erik Vard rekao je da ljudi ne plaćaju streaming usluge “da bi im se predstavila i nudila muyika mržnje i tekstovi mržnje”. Dodao je:

– Na streaming platformama moraju bolje da nadgledaju i traže ovakav sadržaj. Streaming platforme jednostavno treba više da ulože u to. Ovde se radi o verodostojnosti kompanije i marke. Brendovi su važni i rasistička muzika će oštetiti i streaming brend. I toga moraju da budu svesni na platformama.

HL/Izvor: ravnodona.com

Previous post

O godini u kojoj živimo... "FCK 2020" je novi video singl benda Scooter

Next post

"Klavirsko nebo #3"... Preslušajte kompilaciju nove regionalne klavirske muzike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *