Home»Muzika»Grupu Detour posle više od četiri godine napustila pevačica Gina Victorija Damjanović…

Grupu Detour posle više od četiri godine napustila pevačica Gina Victorija Damjanović…

4
Shares
Pinterest Google+
Detour: Photo: Mare Milin
Detour: Photo: Mare Milin

Posle četiri i po godine saradnje, grupa Detour razišla se s pevačicom Ginom Victorijom Damjanović.

Proteklog vikenda, bend je trebalo da održi oproštajni, poslednji koncert u tom sastavu u zagrebačkom klubu Katran, međutim zbog epidemiološke situacije, on je otkazan. Damjanović je Detour napustila zbog želje za samostalnom karijerom, a kako nije došlo ni do kakve svađe s grupom, ta tranzicija pripremana je dugo i objavljena tek kada je Detour pripremio zamenu za svoju dosadašnju pevačicu.

HRVATSKI ALTER/POP BEND DETOUR PRED NASTUP NA INDIREKTU: SVE SE DOGAĐA ONDA KADA TREBA DA SE DOGODI…

– Gina je bila s nama više od četiri godine, a sada dolazi faza s novim vokalima. Verujem da smo publiku navikli na promjenu pevačica u našem bendu, od Ivane Babić, koja je bila još za vreme “Yammata”, do Maje Posavec i Ines Tričković. Sada smo odlučili da više nećemo stavljati u fokus pevačicu, već će akcenat biti na bendu, on će biti u središtu, a vokal tek jedan od članova benda. Ovaj put doskočili smo s dve pevačice – Dorom i Karlom, koje su sjajne. Sve ide dalje kako treba da ide, s nekim prirodnim razvojem i promenama koje se događaju, a uskoro slede prvi nastupi uživo – kaže frontmen Detoura Nenad Borgudan Chagi, autor gotovo svih hitova grupe.

Detour, Gina Victorija Damjanović/Photo: screenshot
Detour, Gina Victorija Damjanović/Photo: screenshot

– Došlo je vrijeme za nova putovanja. Hvala na svim divnim notama, prilikama i uspomenama koje smo podelili. Nikada neću zaboraviti ovaj naš tour detour, i zauvek ću čuvati neprocjenjivo iskustvo koje ste mi dali. Muzika de dalje. A ja ću, za pozdrav, do nekog novog slušanja, citirati našeg Nenada: “Nešto odlazi, nešto dođe, to je krug. Ništa posebno, zar ne? Jer mi smo putnici, mi smo putnici kroz vreme, tu nema stanica. Opet osećam u vazduhu miris novog putovanja…” – poetično je, kao oproštaj od Detourove publike – rekla Gina.

HL/Izvor: musicpocket.org

Previous post

Pronađen pasoš Mr. Beana, rešena misterija... Konačno znamo kako mu je ime

Next post

Logičan sled stvari... Elton Džon dobio svoju Barbie lutku. Ako vas baš zanima, košta 50 dolara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *