FEST #ZaAniku – Partibrejkers, Eyesburn, KKN, Maika… na humanitarnim koncertima za Aniku Manić

0
72
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

U bašti zemunskog kluba Fest biće održana serija  humanitarnih koncerata “FEST #ZaAniku” na kojima će se prikupljati sredstva za lečenje male Anike Manić.

[infobox title=’Za Anikin dug i lep život! ‘]

Photo: Promo
Photo: Promo

Anika Manić je devojčica koja boluje od retke, progresivne i terminalne neuromuskulatorne bolesti sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba – zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo nijedna.

SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Kako nemaju od čega da se hrane, ovi neuroni, koje prenose impulse ka mišićima, umiru. A mišići, pošto ne dobijaju signal da se pokreću, miruju i atrofiraju. To počinje sa velikim grupama mišića kao što su ruke, noge, vrat, ali posle nekog vremena atrofiraju i mišići za gutanje, kašljanje i disanje.

Anika je imala sreću, ako se to može reći za bilo koga sa ovom bolešću, da je rođena u vreme kada postoji nešto što može da se uradi. Od svog drugog meseca Anika prima Spinrazu, terapiju koji može da uspori progres bolesti.

Na žalost, kako vreme odmiče, Anikino disanje i gutanje su sve slabiji i potrebno je sve više aparata i pomoći da se Anika održi u životu. Ali nada postoji! Genska terapija Zolgensma daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori. Dosad prikupljeni podaci o Zolgensmi snažno ukazuju na efikasnost genske terapije na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji kod Anike sve više slabe.

Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila ”novi gen” koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život. Prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu Zolgensma genske terapije i troškove lečenja, kao i za putne troškove i smeštaj.

Anikina porodica se obraća svim dragim ljudima dobre volje da u ovome pomognu. [/infobox]

Partibrejkers, Eyesburn, Kanda kodža i Nebojša, The Bestbeat, Maika… i još nekoliko sjajnih bendova nastupiće naredne na humanitarnim koncertima za malu Aniku.

U utorak, 27. oktobra od 19:00 časova nastupiće:  S.A.R.S., Kanda kodža i Nebojša i Maika.

Cena ulaznice iznosi 1200 dinara.

U sredu, 28.oktobra od 19:00 časova nastupiće bendovi: The Bestbeat, Fuzzbox i VIS Limunada.

Cena ulaznice iznosi 1000 dinara.

U četvrtak, 29.oktobra u 19:00 časova za Aniku sviraće: Partibrejkers, Eyesburn i Mooncage.

Cena ulaznice iznosi 1200 dinara.

Sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće uplaćena za lečenje male Anike Manić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime