Home»Film»Premijerom filma “Beyond the night” u Jugoslovenskoj kinoteci otvoren 7. Japansko-srpski festival filma

Premijerom filma “Beyond the night” u Jugoslovenskoj kinoteci otvoren 7. Japansko-srpski festival filma

4
Shares
Pinterest Google+

Premijerom filma “Beyond the night/Iza noći” rediteljke Natsuki Nikagawa, a zatim i prikazivanjem kratkometražnih filmova domaćih i japanskih autora juče je u Jugoslovenskoj kinoteci otvoren 7. Japansko-srpski festival filma.

Photo: Promo (JSFF)
Photo: Promo (JSFF)

Na festivalsku temu C.A.R.E/BRIGA otvorena je i prva samostalna izložba jedanaestogodišnjeg dečaka sa autizmom Milana Baljića “Micasso – Moj svet”, pobednika Drugog međunarodnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom u organizaciji “Srbija velikog srca”.

Talentovanog autora posetioci će moći da upoznaju u subotu, 24. oktobra od 11:00 do 13:00 časova u Jugoslovenskoj kinoteci.

Na svečanom otvaranju posetioci su aplauzima nagradili fantastičnu izvedbu violiniste Andrije Abramovića kao i nastup osmogodišnje Jovane Marsenić (Dance Station).

– Sinoć je sve bilo nekako lično i brižno. Od govora naših selektora, partnera, žirija, preko preukusnih zalogaja iz japanske pop up kuhinje koju su s ljubavlju pripremili Dango san, degustacije vina Panajotović do utisaka koje smo sa publikom razmenjivali o filmskom programu. Oplemenili ste ovaj događaj, prostor Jugoslovenske kinoteke i naša srca! Hvala svima! – izjavila je za Telegraf direktorka festivala za Srbiju, glumica Jovana Stević.

Previous post

Proslava počinje -"Pod maskama"... Yu grupa 29. novembra u Kombank dvorani

Next post

Mookie Blaylock su u oktobru 1990. održali svoj prvi koncert... Ko? Da... sad se zovu malo drugačije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *