Home»Muzika»Mookie Blaylock su u oktobru 1990. održali svoj prvi koncert… Ko? Da… sad se zovu malo drugačije

Mookie Blaylock su u oktobru 1990. održali svoj prvi koncert… Ko? Da… sad se zovu malo drugačije

4
Shares
Pinterest Google+
Pearl Jam/Photo: facebook@PearJam
Pearl Jam/Photo: [email protected]

U klubu Off Ramp u Sijetlu, 22. oktobra 1990. godine, prvi put je pred publikom svirao novopečeni bend Mookie Blaylock. Što nikome i ne bi bilo toliko zanimljivo da ubrzo nisu potpisali ugovor sa Epic Records i pomenili ime u – Pearl Jam.

Edi Veder je kasnije ispričao kako je bend novo ime dobio po njegovom prabaki Perl, udatoj za Indijanca koji je imao specijalan recept za džem od pejote kaktusa. Taman kad su u priču svi poverovali, Veder je priznao da je ona potpuno izmišljena i da su se oko imena članovi benda dogovorili nakon koncerta Nila Janga.

Kako god bilo, prvi album “Ten” Pearl Jam su objavili 1991. godine, pod velikim uticajem klasičnog roka. Pevali su o depresiji, suicidu, samoći i ubistvu. Sve do polovine 1992. godine prodaja je išla traljavo, da bi onda naglo skočila. Pearl Jam su dostigli drugo mesto na Bilbordovoj listi i stekli momentalnu popularnost.

Nedavno su objavili svoju najnoviju pesmu “Get It Back”, a danas slave 30 godina karijere.

Da je vreme normalno, verovatno bi to bilo obeleženo novim koncertom, ali ovako su za fanove spremili striming njihove svirke u Filadelfiji 2016. godine.

Ovaj nastup, verovatno najbolji u njihovoj karijeri, fanovi su mogli da pogledaju prvi put. Oni koji su bili spremni da za to odvoje 15 dolara.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Premijerom filma "Beyond the night" u Jugoslovenskoj kinoteci otvoren 7. Japansko-srpski festival filma

Next post

Njemu je svejedno šta misle kritika i publika... Majkl Kiton: Ja sam najbolji Betmen ikada

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *