Home»Muzika»Mechanical je novi bend u regionu, a “Fluorescent Black” je njihov prvi singl

Mechanical je novi bend u regionu, a “Fluorescent Black” je njihov prvi singl

4
Shares
Pinterest Google+
Mechanical/ Photo: Mechanical promo
Mechanical/ Photo: Mechanical promo

Mechanical, dvojac u sastavu Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), objavio je prvi video singl “Fluorescent Black”.

Ovo je tek prvi u nizu singlova koje će u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.

– Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realizujem sopstvene ideje, koje nisam uspeo u prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, pre svega zahvaljujući saradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za “Fluorescent Black”. Trak se oduševio i to je bilo to – objašnjava Jurina.

Iako debitantska, pesma je za svega nekoliko dana zabeležila više hiljada pregleda na svim relevantnim video i striming servisima.

Spot za “Fluorescent Black” je umetnička priča u kojoj se bore svetlost i tama kroz savremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Elis Ramić kao njenog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Anđeles.

Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Pekić – Gruppo Pragma, Udine.

Previous post

Benksi ludilo ne prestaje... Na Moneovu sliku docrtao kolica iz supermarketa, pa je prodao za 8,3 miliona evra

Next post

Fiver 2020: Besplatan filmski ciklus videoplesa na Vimeo kanalu Instituta Servantes

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *