Home»Muzika»Homeland»Dobrodošli u Multiverzum… Predstavljamo vam novi album benda Organizam

Dobrodošli u Multiverzum… Predstavljamo vam novi album benda Organizam

4
Shares
Pinterest Google+
Organizam/ Photo: Marko Gajić
Organizam/ Photo: Marko Gajić

Posle dve godine od “Intergalaktičkog cirkusa” (koji je po izboru slušalaca Radio Beograd 202 proglašen za debi album godine) stigao je i “Multiverzum”, drugi album iz dubokog svemira beogradskog benda Organizam.

Na albumu se nalazi sedam kompozicija, koje se idejno i žanrovski nadovezuju na prethodno izdanje, ali u produkcijskom i sadržajnom pogledu čine iskorak dalje.

Photo: Promo
Photo: Promo

“Multiverzum” otvara pesma “Kain”, poznata još iz vremena živih nastupa, sada proširena biblijskim narativom koji produbljuje tematiku pesama i ovom albumu donosi još jedan novi sloj tumačenja koji nije postojao na prvom izdanju.

Na albumu su prisutne i balade “Jer si moja” i “Za ovo treba nas dvoje” koje usporavaju tempo i prave balans sa ostalih pet pesama.

Uz pesmu “Ne verujem nikome”, koja je bila i prvi singl ispraćen muzičkim videom, upečatljive su pesme “Čistilište” i “Pasarela”. Ove dve kompozicije nose u sebi tematiku zastupljenu i na prethodnom albumu, dok se u tehničkom pogledu poigravanje usložnjava i ide napred.

Instrumentalna kompozicija “Algoritam” u manje od dva minuta sažima tu žanrovsku igru, koja je od muzičke kritike komentarisana kao hvalisanje, ali i kao prepoznatljivu karakteristiku ovog benda zbog koje se Organizam izdvaja na domaćoj i regionalnoj sceni.

Photo: Promo
Photo: Promo

Autorstvo potpisuju Ivan Bošković i Igor Šćepanović, dok su za aranžmane bili zaduženi i Bogdan Obradović i Radosav Tijosavljević.

Album je snimljen u studiju “Huskee Studio” u saradnji sa producentom Mirkom Lukovićem, a objavila ga je izdavačka kuća Glitch Records i može se preslušati na svim digitalnim platformama.

Previous post

Festival "Knjiga na Trgu" ovog vikenda na Trgu republike

Next post

Koliko su one bile popularne, to je čudo jedno... Ginisovke iz Bananarame napisale memoare, biće to zanimljivo štivo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *