Home»Muzika»Homeland»“Prazni gradovi plešu“… Stigao debi album novosadskog dua Lepša Brena

“Prazni gradovi plešu“… Stigao debi album novosadskog dua Lepša Brena

4
Shares
Pinterest Google+
Lepša Brena/Photo: Promo
Lepša Brena/Photo: Promo

SKCNS je posle albuma Instant karme i Mamurlooka od početka ove godine objavio svoje 98. CD izdanje –  debi album zanimljivog arhi – pop dvojca Lepša Brena.

Na prvom albumu pod nazivom “Prazni gradovi plešu“, Lepša Brena ulazi u grad i ne prihvata da je on otuđen, hladan, dosadan i prazan.

Photo: Promo (SKCNS)
Photo: Promo (SKCNS)

Sa devet (+1) pesama, novosadski arhi-pop duo poziva na razotkrivanje svakodnevnih, banalnih detalja grada koje uzimamo zdravo za gotovo i pretvara ih u muzičke numere koje nas teraju na razmišljanje i pokreću na ples.

Od ljubavne pesme o betonu (“Beton #1”) preko suptilne društvene angažovanosti (“Kuhinja+spavaća”) i neuhvatljivih fenomena arhitektonskog dizajna (“Velika scena, Atelje 212”, “432”, “Matt-Clark”, “Mostovi Sloboda“) sve do oživljavanja napuštenih, naizgled mrtvih urbanih sredina i prostora (“Ljubav na krovu”, “Prazni gradovi”), ovaj album govori o melanholiji grada na drugačiji, razigraniji način.

Photo: Promo (SKCNS)
Photo: Promo (SKCNS)

Album je snimljen u Budimpešti, Novom Sadu i Subotici u raznim periodima tokom prethodne dve godine.

Na njemu sviraju i pevaju Attila, Višnja i Andrej. Pesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova (od new wavea preko trip-hopa do indie electro-rocka).

Prva koncertna promocija i prodaja albuma biće održana u CK13 u Novom Sadu, 24. oktobra od 20:30 časova. Više o događaju možete da pogledate na ovom linku.

Previous post

Neli Furtado obeležava 20 godina od izlaska debi albuma "Whoa Nelly!", reizdanjem s bonusima, naravno...

Next post

Leni Kravic dizajanirao "svoj" klavir... Napraviće samo 10 komada, a "cijena je prava sitnica"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *