Fudbalska legenda Pele snimio pesmu sa meksičkim zvezdama Rodrigom i Gabrijelom… a tema je – crna magija

0
74
Pele/Photo: facebook@Pele
Pele/Photo: facebook@Pele

Rodrigo y Gabriele su meksički gitariski duo koji u svom muzičkom izrazu koristi brojne žanrove. Toekom karijere objavili su pet studijskih albuma, tri live albuma i jedan EP.

Sarađivali su sa kompozitorom filmske muzike Hansom Zimerom na filmu “Pirati s Kariba” kao i na filmu “Pussy in Boots”, dok su za svoj peti studijski album “Mettavolution” ove godine osvojili Grammy u kategoriji Best Contemprary Instrumental Album.

O saradnji sa Peleom, po mnogima najboljim svetskim fudbalerom svih vremena, rekli su:

– Zamislite naše iznenađenje i oduševljenje kad smo saznali da Pele nije samo najveći fudbaler svih vremena, već i talentovani pevač i tekstopisac. Velika nam je čast što smo sarađivali s Peleom povodom njegovog 80. rođendana.

Rodrigo i Gabrijela/Photo: facebook@rodgab
Rodrigo i Gabrijela/Photo: facebook@rodgab

Pritom su dodali da su oboje veliki fudbalski fanovi i da su tokom odrastanja stalno slušali priče o Peleu i legendarnoj brazilskoj reprezentaciji koja je trijumfovala na Svetskom prvenstvu 1970. godine upravo u Meksiko sitiju.

Pesma pod nazivom “Acredita No Véio” što znači “Slušaj šta ti starac kaže” nastala je nakon što je Rodriga i Gabrijelu s Peleom upoznao zajednički poznanik i producent Hirhe Berlanga. Pesmu je još 2005. godine napisao Pele u saradnji s brazilskim muzičarem Rurijom Dupratom koju su potom obradili Rodrigo i Gabrijela.

Pele/Photo: facebook@Pele
Pele/Photo: facebook@Pele

– Nisam hteo da javnost upoređuje mene kao kompozitora i kao fudbalera. To bi bila velika nepravda da se to dogodilo. U fudbalu je moj talenat bio od Boga, a muzika mi služi za zabavu. Ovu pesmu sam napisao kada sam igrao sa Santosom i kada je naš tadašnji trener znao da kaže posle poraza da su krivi igrači, ali kada smo pobedili onda je za pobedu bila zaslužna macumba, odnosno crna magija. Moja pesma se šali sa tim jer macumba nikada ne pobeđuje – rekao je  legendarni brazilski as Edson Arantes do Nascimento, poznatiji po svom nadimku Pele, koji 23. oktobra slavi 80. rođendan.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime