Home»Film»Bubrezi i ono drugo… U igranom filmu “Stardust” o Dejvidu Bouviju nema nijedne jedine njegove originalne pesme

Bubrezi i ono drugo… U igranom filmu “Stardust” o Dejvidu Bouviju nema nijedne jedine njegove originalne pesme

5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock

Igrani film reditelja Gabrijela Rangea “Sturdust” u kojem Bouvija glumi južnoafrički glumac i muzičar Džoni Flin po svemu sudeći neće oduševiti ljubitelje lika i dela velikog Dejvida Bouvija. Osim što film ne sadrži ni jednu jedinu originalnu Bouvijevu pesmu, porodica pokojnog muzičara se u potpunosti distancirala od filma što je potvrdio i njegov sin i vrlo cenjeni filmski reditelj Dankan Džouns.

Kad su Dejvid Bouvi i Džimi Pejdž imali bend… Ovo je jedina pesma koju zajedno snimili, davne 1965, pre nego što su postali slavni

Štaviše, glumac i muzičar Džoni Flin već deset godina nastupa sa svojom grupom Johnny Flyn And Sussex Witt, sa kojom je objavio tri albuma i izjavio je da je napisao pesmu za Bouvija pre nego što je uopšte dobio ulogu za spomenuti film, a koju u njemu izvodi. Prvi foršpan filma objavljen je još u aprilu nakon što je otkazana najavljena premijera na Tribeca film festivalu zbog korona virusa.

Radnja filma “Stardust” odvija se 1971. godine i prati Bouvija na putovanju po SAD nešto pre nego se proslavio kao Ziggy Stardust.

HL/Izvor: Nacional.hr

Previous post

U Vranju počeli jubilarni 40. Borini pozorišni dani

Next post

Steinway & Sons koncertna sezona... Deneš Varjon 5. novembra u Kolarčevoj zadužbini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *