Home»Muzika»Homeland»Bajagi nagrada za životno delo Udruženja kompozitora Srbije

Bajagi nagrada za životno delo Udruženja kompozitora Srbije

5
Shares
Pinterest Google+
Bajaga i Instruktori/Photo: 2020 Zoran Stojkovič. Klub Fest
Bajaga i Instruktori/Photo: 2020 Zoran Stojkovič. Klub Fest

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu “Darko Kraljić” za 2019. godinu, za muzičko stvaralaštvo/životno delo u domenu popularne muzike, čija će dodela biti u utorak, 27. oktobra, u sali Udruženja kompozitora Srbije (UKS), saopštili su sinoć iz udruženja.

Odluku je jednoglasno deo stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsednik, i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

“Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smeštaju u sam vrh rok scene u Srbiji i eks Jugoslaviji, i danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regionu”, naveo je žiri.

Ističu da je dobitnik nagrade rok muzičar, kompozitor, tekstopisac, gitarista, vokalni solista i frontmen svoje grupe, i pišu o nedavnim uspesima muzičara i koncertu kojim je obeležio 35 godina umetničkog rada.

Kad se uglas peva, da li je to kršenje distance? Bajaga i Instruktori održali najtopliji oktobarski koncert i poručili – ovaj svet se menja

Dirigent i kompozitor Vojkan Borisavljević u ime celog žirija je zaključio:
– Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne muzike na našim prostorima, njegove kompozicije oduvek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušalaca, a pesma “Moji su drugovi” predstavlja nezvaničnu himnu svih raseljenih ljudi sa prostora bivše Jugoslavije.

Bajaga/Photo:  fac@bajaga.official.pageebook
Bajaga/Photo: [email protected]

Muzikolog Ivana Trišić, predsednica Udruženja, kaže da je stvaralašto Momčila Bajagića odlikuje neiscrpna muzička mašta, neposrednost i nenametljivost izraza u tumačenju samog autora, kao i emotivnost, koja se neodoljivo prenosi na slušaoce, a stihovi koje sam piše za svoje pesme, imaju umetničku vrednost i nezavisno od muzičkog sadržaja.

Na svečanosti u utorak u Mišarskoj ulici 12-14 povodom nagrade govoriće kompozitor Rade Radivojević, potpredsednik UKS-a, Petar Peca Popović, rok novinar i publicista, i Srđan Marjanović, predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS.

U muzičkog delu programa učestvovaće sam laureat i klavijaturista Aleksandar Saša Lokner, iz zajedničkog benda Bajaga i Instruktori, a emitovaće se i video projekcija sa njihovih nedavnih koncerata. Reditelj ove male svečanosti je Marko Bajagić.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Porodica rekla - stop! Ništa od posthumnih koncerata Vitni Hjuston...

Next post

Ovaj deka je neumoran... Pol Makartni objavjuje novi solo album snimljen tokom karantina, stigao i trejler

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *