Home»Muzika»Homeland»YU grupa slavi 50 godina, a Žika i Dragi Jelić kažu: Loša su vremena za rokenrol…

YU grupa slavi 50 godina, a Žika i Dragi Jelić kažu: Loša su vremena za rokenrol…

4
Shares
Pinterest Google+
Yu grupa/ Photo:AleX
Yu grupa/ Photo:AleX

“Crni leptir”, “Mornar”, “Dunavom još šibaju vetrovi”, “Čudna šuma”, “Kosovski božuri”. To je samo delić opusa benda YU grupa, koji bi ove godine 29. novembra trebalo da proslavi 50 godina postojanja.

Živorad Žika Jelić smatra da su sve ove godine prošle kao treptaj oka, ali svakako ceni da se dosta toga izdešavalo za sve ove decenije.

Dragi Jelić smatra da nisu planirali svoj uspeh i dugovečnost, i kako su radili “od danas do sutra”, te nisu imali nikakvu strategiju za svoje karijere.

– Desi se i po 10 godina a da mi ne izdamo nov album, ali imamo nasušnu potrebu da stvaramo novu muziku, biće i novog albuma – rekao je Dragi za TV Prva.

Žika kaže da su dugo razmišljali kako da proslave ovaj jubilej, međutim, ti planovi su se izjalovili, ali dodaje i da su pandemiju iskoristili za kreativno stvaranje.

Od Zemunaca za Zemunce u najboljem zemunskom klubu… Bili smo na koncertu Yu grupe u Festu (fotoreportaža)

Kad je reč o statusu rokenrola u regionu,  Žika dodaje da oni od onoga što vole ne odustaju, ali da su vremena za rokenrol ranije bila bolja.

– Rokenrol ima svoju publiku, ali kad su naši prostori u pitanju, nema tu popularnost i značaj koji je imao nekad, kad smo mi počinjali – smatra on.

Dragi i Žika kažu da oni jesu srpski Rollingstonesi – ali samo po godinama. Ipak, o grupi je snimljen film koji će uskoro biti prikazan, a u toku je i izrada monografije, dok se priprema i izložba o njihovom radu. Jubilej će, ako to bude moguće, proslaviti nekom vežim koncertom, najverovatnije na Tašmajdanu.

 

Posted by Klub Fest on Saturday, October 10, 2020

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Album od pre 43 godine ponovo je na vrhu Bilbordove liste... a za sve je odgovoran - čika na skejtu

Next post

Ekskluzivo za Headliner... Ismet Kurtović, osnivač kultne ex-YU grupe Drugi način: Juga je imala pravi odnos prema kulturi, a ne kao ove banana državice

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *