Home»Muzika»Porodica rekla – stop! Ništa od posthumnih koncerata Vitni Hjuston…

Porodica rekla – stop! Ništa od posthumnih koncerata Vitni Hjuston…

4
Shares
Pinterest Google+
Vitni Hjuston/Photo: facebook@WhitneyHouston
Vitni Hjuston/Photo: [email protected]

Porodica preminule pevačice tužila je jednu svetsku producentsku kuću zbog neotkupljenih autorskih prava na pravljenje pevačicinog holograma koji bi se iskoristio za posthumne nastupe.

Diva Vitni Hjuston, svakako je bila jedna od najboljih pevačica svih vremena. Svoju veliku karijeru i život okončala je u februaru 2012. godine u 49. godini. Pronađena je u kadi hotela na Beverli Hilsu, uoči nastupa na dodeli nagrada Grammy.

Mnogo je onih koji žele da se “ogrebu” o njeno ime i zarade novac, čak i godinama nakon njene smrti. Jedna svetska producentska kuća angažovala je programera da izradi njen hologram, koji su nameravali da iskoriste za vizuelni spektakl njenog posthumnog nastupa. Pre četiri godine održani su slični posthumni koncerti kroz ovaj vid tehnologije za fanove Majkla Džeksona i repera Tupaka.

Ipak, ovaj projekat je otkazan jer agencija nije platila autorsko pravo porodici pevačice, niti ih je obavestila da izrađuju njen hologram.  Zbog toga je porodica preminule pevačice odlučila da ih tuži.

Dok producentska kuća ne otkupi autorska prava od njene porodice, brojni fanovi širom sveta moraće da sačekaju na ovaj posthumni spektakl. Možda i bolje.

Previous post

The Cranberries reagovali pošto je Majli Sajrus otpevala "Zombie"... Šta bi rekla Dolores?

Next post

Bajagi nagrada za životno delo Udruženja kompozitora Srbije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *