Home»Muzika»Album od pre 43 godine ponovo je na vrhu Bilbordove liste… a za sve je odgovoran – čika na skejtu

Album od pre 43 godine ponovo je na vrhu Bilbordove liste… a za sve je odgovoran – čika na skejtu

4
Shares
Pinterest Google+
Stivi Niks/Photo: YouTube printscreen
Stivi Niks/Photo: YouTube printscreen

Vreme kao da se vratilo za članove grupe Fleetwood Mac i postavilo njihov album u top-10 Billboardove liste čak 43 godine posle prvobitnog objavljivanja.

“Rumours”, jedan od kultnih rok albuma koji je objavljen 1977. godine, dosegao je 9. mesto, što je skok od šest mesta u odnosu na prethodnu nedelju.

Pesma koja pokreće “oživljavanje” albuma, “Dreams”, nalazi se na još boljem mestu i ove nedelje se popela za osam pozicija, dospevši na 3. poziciju.

Ko kaže da matorci pojma nemaju… Pogledajte viralni video Mika Flitvuda na Tik Toku

Oživljavanje interesa podstaknuto je viralnim video-zapisom sa platforme Tiktok koju je pokrenuo sredovečni Nejtan Apodaka.

On je postavio snimak na kom se vidi kako se vozi ulicama ispijajući sok od maline i nakratko je sinhronizovao vodeći vokal Stivi Niks – i tako su mnogi mladi na ovoj platformi prvi put čuli pesmu “Dreams”.

Obnovljenu pažnju za bendom koristi čak i istoimeni album “Fleetwood Mac” iz 1975. godine: pomerio se na 44. mesto na listi ove nedelje, uprkos tome što ne uključuje pomenutu pesmu.

Previous post

Tom Peti nije dosanjao svoj san... Njegovi prijatelji su se pobrinuli da on ipak bude ostvaren, na dan kad bi legendarni muzičar napunio 70

Next post

YU grupa slavi 50 godina, a Žika i Dragi Jelić kažu: Loša su vremena za rokenrol...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *