Home»Film»ようこそ… Japansko – srpski festival filma sedmi put u Beogradu

ようこそ… Japansko – srpski festival filma sedmi put u Beogradu

6
Shares
Pinterest Google+

Od 22. do 24. oktobra u prostorijama Jugoslovenske kinoteke, Kombank dvorane (deo repriznog programa prikazaće se 25. oktobra na Fakultetu dramskih umetnosti), uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, biće održan sedmi Japansko-srpski festival filma (JSFF).

Tema festivala biće C.A.R.E (BRIGA) u četiri kotekstualne kategorije: C – Cinema (Film), A – Awareness (Svest), R – Resilience (Otpornost) i E – Educate (Obrazovanje).

Kroz svoju skromnu istoriju, filmskim programom ali i umetničkim sadržajem, JSFF približava dve kulture na jednu temu, paralelno, u Srbiji i Japanu.

JSFF/ Photo: Promo
JSFF/ Photo: Promo

Prvi put, beogradskoj publici biće predstavljen dugometražni filmski program novih izdanja uz evropsku premijeru i dva debija talentovanih reditelja čiji su filmovi bili prikazani na renomiranim svetskim festivalima.

Hrabri, izazovni, provokativni, samo su neki od epiteta koji karakterišu ovogodišnju selekciiju. Japansku kulturu, teme, trendove ali i svakodnevnicu tamošnjeg žitelja možemo videti kroz briljantne radove mladih autora.

Priznanja za najbolja ostvarenja iz Srbije i Japana i njihov doprinos na tu temu biće uručena po ocenama članova žirija – Miroljuba Stojanovića (filmski kritičar, publicista i urednik izdavaštva u Filmskom centru) i Nagai Mitsuko (prof. filmske škole u Nigati).

Usled specifičnih okolnosti u kojima se ceo svet našao, brigu, koja nas je globalno “obojila”, kao i brigu o inkluziji dece sa autizmom, ovaj događaj prikazuje i kroz izložbu talentovanog autora, deteta sa autizmom, Milana Baljića pod nazivom “Micasso – Moj svet”, čije će predstavljanje biti u sklopu svečanog otvaranja u Jugoslovenskoj kinoteci.

Takođe, u okviru svečanog otvaranja 22. oktobra u Jugoslovenksoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), sa početkom u 18:00 časova, biće izveden plesni performans polaznice škole Dance Station, izvođenje violiniste Andrije Abramovića, kao i specijaliteti prve japanske pop ap kuhinje u Srbiji koje priprema Dango-san.

Podsećanja radi, događaj je definisan važećim merama za javna okupljanja u zatvorenom prostoru, stoga usled ograničenih kapaciteta pozivamo sve zainteresovane da na vreme obezbede svoje prisustvo na festivalu.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) ulaz će biti besplatan, dok se rezervacije vrše putem mejla uz prilog sledećih informacija:
– Ime i prezime
– Broj karata (do 2 osobe)
– Kontakt telefon
– Datum rezervacije i programski blok
Rezervacije slati na mejl: [email protected]

Ulaznice za program u Kombank dvorani puštene su u prodaju i mogu se kupiti na blagajni po ceni od 400 dinara.

Sve informacije o programu, rezervacijama i kupovini karata možete naći na sajtu: www.jsffest.com

Beyond the Night/ Photo: Promo (JSFF)
Beyond the Night/ Photo: Promo (JSFF)
Previous post

Preminuo Gordon Haskel, bivši pevač i basista grupe King Crimson

Next post

Mnogo dobar trip... Gile objavio snimak u kome s uživanjem prvi put na svom gramofonu pušta novi dvostruki LP Električnog Orgazma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *