Home»Foto»“Face u masi”… Izložba fotografija Jovane Milovanović Skullcheez u galeriji O3ONE

“Face u masi”… Izložba fotografija Jovane Milovanović Skullcheez u galeriji O3ONE

7
Shares
Pinterest Google+
Face u masi/ Photo: Jovana Milovanović (Skullcheez)
Face u masi/ Photo: Jovana Milovanović (Skullcheez)

“Face u masi” je naziv samostalne izložbe mlade fotografkinje Jovane Milovanović Skullcheez, koja će biti otvorena u sredu, 21. oktobra u 19:00 časova u galeriji O3ONE (Dorćol Platz).

Serija fotografija “festivalskih šutki” nastala na austrijskom Nova Rock 2015 festivalu. Predstavlja svojevrsno prisećanje na letnje festivale, kada su ljudi činili jednu masu bliskog kontakta, sudarajući se u muzičkom ritualu izazvanom teškim metal zvucima.

Definicija šutke: agresivni ples praćen sudaranjem i guranjem koji se dešava na koncertnom prostoru ispred bine.

Haotična razmena energija, nepredvidljivi pokreti tela i druželjubiva publika koja iako možda neizgleda tako, vrlo je otvorena ka svakome čak i ka devojci sa fotoaparatom.

Jovana Milovanović (Skullcheez)

Jovana Milovanović (Skullcheez)/ Photo: Milica Cvetković
Jovana Milovanović (Skullcheez)/ Photo: Milica Mitra Cvetković

Jovana Milovanović (Skullcheez) je više puta prvonagrađjeni koncertni fotograf i najmlađji je učesnik izložbe “50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji“.

Najaktivnije prisustvo na domaćoj muzičkoj sceni imala je u periodu od 2012. do 2015. godine kada je fotografisala za lokalne portale i magazine, među kojima su Nocturne Magazin i Urban Bug Magazin.

Posle toga započinje samostalnu saradnju sa domaćim bendovima i festivalima. Svoje radove izlagala je i u kolektivnim izložbama Foto saveza Srbije i Međunarodnog salona fotografije.

Imala je 13 grupnih i dve samostalne izložbe. Do sada je osvojila pet nagrada iz muzičke fotografije, od kojih su tri prva mesta i dva druga mesta.

Od 2018. sarađuje sa američkim muzičkim portalom Music Existence. A krajem 2019. godine i sa američkim metal bendom Unearth sa kojim u februaru 2020. godine odlazi na evropsku turneju kao njihov fotograf.  

Serija fotografija “Face u masi”otvara pogled u drugi svet ljudima koji nisu doživeli šutke, pokazujući im jedno od svojih lica. Takođe slavi one koji već praktikuju ovaj plesni ritual koji im zasigurno nedostaje tokom ovogodišnje pandemije.

Rezultat su dokumentarne fotografije bez vremena i uslova za savršen kadar, što pravi sukob u autoru da to ipak postigne.

Tema publike na koncertu, beleženje energije, emocija i pokreta je projekat autora koji već traje i može dobiti još jedno svoje lice u budućem izlaganju.

Previous post

There's No Business Like Church Business... Da li znate da Engleska crkva zarađuje kada slušate neke pesme Bijonse, Rijane, Džastina Timberlejka...

Next post

Preminula članica rok benda, sumnja se na samoubistvo... svi se pitaju: Zbog čega japanske zvezde sve češće dižu ruku na sebe?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *