Džez za Dž… Luka Ignjatović Trio – Tribute to Charlie Parker 24. oktobra na Platou Milana Mladenovića

0
147
Oglasi
Čarli Parker/ Photo: youtube.com printscreen
Čarli Parker/ Photo: youtube.com printscreen

Svake godine jedan od koncerta u ciklusu “Džez za DŽ” je posveta nekom od velikana svetske džez scene. Program u subotu, 24. oktobra od biće posvećen stogodišnjici rođenja čuvenog američkog džez saksofoniste i kompozitora Čarlija Parkera (1920-1955).

Legendarni “Bird“, jedan od osnivača bibapa, virtuoz i neprikosnoveni improvizator, postavio je neke od ključnih temelja u džez muzici i bio uzor mnogim kolegama.

U njegovu čast Luka Ignjatović Trio (Luka Ignjatović – saksofon, Milan Nikolić – kontrabas i Predrag Milutinović – bubnjevi) izvešće program specijalno pripremljen za ovu priliku.

Photo: Promo
Photo: Promo

Trio Luke Ignjatovića je bend koji izvodi džez standarde u postavi bez harmonskog instrumenta što daje članovima više individualne slobode kao i više prostora za direktniju međusobnu muzičku komunikaciju.

Članovi Trija, Milan Nikolić i Luka Ignjatović su kolege docenti na džez odseku Fakulteta Muzičke umetnosti, a Predrag Milutinović jedan je od najtraženijih i stilski najraznovrsnijih bubnjara na našim prostorima.

Povodom sto godina od rođenja Čarlija Parkera, trio Luke Ignjatovića će izvesti jednočasovni program sačinjen od kompozicija koje je ovaj alt saksofonista, muzički vizionar i tvorac savremenog džeza komponovao i voleo da svira.

Luka Ignjatović/ Photo: Stanislav Milojković
Luka Ignjatović/ Photo: Stanislav Milojković

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “Džez za Dž” koji je započet 2013. godine.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13:00 časova, posetioci će do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Koncerti se održavaju subotom na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Centralnom holu DOB. Ulaz je slobodan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime