Sve bilo je… politika: Dodeljene Billboard nagrade, ko o čemu, muzičari o Trampu, Demi Lovato cenzurisana

0
34
Post Malon/Photo: facebook@Billboard Music Awards
Post Malon/Photo: facebook@Billboard Music Awards

Post Malon veliki je pobednik ovogodišnje dodele Billboard nagrada – reper je odneo kući čak devet zlatnih mikrofona, među kojima je i za najboljeg izvođača.

Osam trofeja u dodelio mu je, u “kovid stilu”, voditelj događaja Keli Klarkson koristeći kolica kako bi, na duhovit način, pokazao da poštuje mere uvedene zbog pandemije korona virusa.

– Ne smem da te dodirnem, zato ću nagrade dogurati – šalio se Klarkson.

 

NBD. Post Malone #BBMAs

Posted by Billboard Music Awards on Thursday, October 15, 2020

 

Ceremonija dodele nagrada, prvenstvo zakazana za april, trajala je tri sata u Dolby teatru u Los Anđelesu. Mnogi izvođači su nastupili uživo, iako nije bilo publike.

Zbog odlaganja, na ceremoniji su se uglavnom mogli čuti prošlogodišnji hitovi, a Lil Nas Iks je kući odneo četiri nagrade za hit “Old Town Road”.

Mnogi dobitnici i izvođači su tokom preuzimanja nagrada u govorima pozivali obožavaoce da izađu na izbore u Americi.

Primajući nagradu za najbolje prodavanu pesmu, pevačica Lizo održala je strastveni govor noseći haljinu na kojoj je pisalo: “Glasaj!”.

– Mnogo sam razmišljala o gušenju glasova i glasovima onih koji odbijaju da budu ugušeni. Dozvolite da vam kažem nešto. Kada ljudi pokušaju da nešto uguše, obično to rade jer su moćni. Oni se plaše vaše moći. Moć leži u vama. Moć je u vašem glasu. Ako je to kroz muziku, proteste ili vašim pravom da glasate, iskoristite moć, iskoristite glas i odbijte da vas uguše – rekla je pevačica.

Bili Ajliš, koja je dobila tri nagrade, između ostalog i za najbolju izvođačicu i najbolju novu umetnicu, kratko je poručila:

– Molim vas glasajte, molim vas nosite masku, molim vas perite ruke i čuvajte se.

Televizijska mreža NBC cenzurisala je nastup Demi Lovato s novom pesmom “Commander-In-Chief” (Glavnokomandujući), koja je upućena predsedniku SAD Donaldu Trampu. Iako joj je bilo dozvoljeno da otpeva pesmu do kraja, poruka “Glasaj” je izbačena iz spota za ovaj nastup.

 

Prema pisanju TMZ, sa televizijske mreže su doneli takvu odluku, jer su pomislili da će to biti poziv gledaocima da glasaju protiv Trampa, pa su odlučili da budu neutralni.

Uprkos tome, sa televizijske mreže su na Tviter postavili fotografiju sa nastupa Demi Lovato, iza koje se vidi poruka, a ona je retvitovala poruku.

Džon Ledžend je imao najdirljiviji nastup te večeri, a pesmu “Never Break” posvetio svojoj supruzi Krisi Tajgen, koja je pre nekoliko nedelja imala spontani pobačaj, o kome je javno govorila.

Nekoliko izvođača su nastupe iskoristili da pošalju poruke nade – pevačica Ališa Kiz je otpevala pesmu “Loves Looks Better”, a Luk Kombs “Better Together”.

– Znam da ste mnogo toga prošli tokom ove godine – rekao je Kombs prilikom preuzimanja nagrade za najboljeg kantri izvođača.

Članovi grupe BTS nastupili su sa hitom “Dynamite”.

Heri Stajsl je dobio Bilbord nagradu za najbolji plasman na top listama, Eli Gulding za najbolju elektro pesmu, a ser Elton Džon za najbolju rok turneju.

Reper Kiler Majk rekao je da je počastvovan Bilbord nagradom koja se dodeljuje za najveću promenu, jer je time prepoznat njegov rad u lokalnim zajednicama. U svom govoru istakao je važnost promocije društvene promene u umetnosti.

– Vi koji plešete i pevate, znajte da je to važno. Vi ste umetnici i vaš cilj treba da bude da prikažete stvarnost oko sebe na najlepše i najružnije načine. Značite više nego što mislite – rekao je reper.

Dobitinik najviše nagrada na ovogodišnjoj dodeli, 25-godišnji reper Malone rekao je da je “zakucan za zemlju, zbog ljubavi koju prima sa svih strana”.

– Trudimo se svakog dana da dotaknemo ljude koji možda nikog nemaju i da im pokažemo da nisu sami, muzika može sve da nas ujedini – dodao je reper.

 

It was an unforgettable night at the #BBMAs! What was your favorite moment?

Posted by Billboard Music Awards on Wednesday, October 14, 2020

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime