Home»Muzika»Retro, a moderno… domaće, a američko… Lado i Matilda predstavili prvi video singl “I am”

Retro, a moderno… domaće, a američko… Lado i Matilda predstavili prvi video singl “I am”

4
Shares
Pinterest Google+
Matilda i Lado/ Photo: Prono (Dallas Records)
Matilda i Lado/ Photo: Prono (Dallas Records)

Leto 2020. mnogi će pamtiti po ne tako dobrim stvarima, ali uprkos svemu, dogodile su se i zanimljive priče, a jedna takva dolazi iz Rijeke.

Lado Bartoniček iz Atmospherica letos je upoznao Matildu Krulder, mladu muzičarku iz Kalifornije. Opuštena atmosfera, pozitivni ljudi, gitare, vokali i energija koja trenutno obuzima, stvorili su predivnu pesmu “I am”.

Lado i Matilda povezali su se na prvu, a njegova muzika i njen tekst nastali su u dahu.

Matilda Krulder bavi se muzikom odmalena. Šest godina je učila operu i pohađala vokalni program za mlade umetnike Univerziteta u Bostonu. Džez koji je počela da svira u mladosti ostao je njen omiljeni žanr za pevanje. Stvara i izvodi svoje autorske kompozicije.

Matilda i Lado/ Photo: Prono (Dallas Records)
Matilda i Lado/ Photo: Prono (Dallas Records)

– Nevjerovatno kako smo se glazbeno kliknuli! Bio sam kod prijateljice sa društvom. U jednom trenu slušali smo neke moje pjesme i zabavljali se. Matilda, koju nisam do tada poznavao, pridružila nam se sa svojom gitarom i nastavili smo zajedno. U jednoj improvizaciji neke moje melodije Matilda je napisala stihove i duet je bio gotov. Ubrzo nakon toga, u svega par dana ja sam napravio pjesmu, snimili smo vokale i video spot. Bilo je baš inspirativno i zabavno glazbeno iskustvo – prepričao je Lado.

Matildini stihovi, glas i interpretacija savršeno su se spojili s muzikom i nastala je osvežavajuća indie pjesma “I am”.

– Rad s Ladom je apsolutno zadovoljstvo. Stvaranje ove pjesme opisala bih kao brzo i zabavno. Lado je vrlo opušten i otvoren, pa je rad i stvaranje s njim naravno užitak – kratko je rekla Matilda.

Muzika povezuje na najrazličitije načine, spaja ljude bez obzira odakle su, koje su boje kože, u koga veruju i kojim jezikom govore.

Ona je univerzalna energija uz koju nastaju najčudesnije stvari, a pesma “I am” upravo to i pokazuje.

Previous post

Festival italijansko-srpskog filma od 17. do 25. oktobra u Beogradu

Next post

Najveća rokenrol prevara... Pit Tauzend je vrlo pažljivo razbijao gitare na bini kako bi mogao da ih popravi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *