Home»Muzika»Najveća rokenrol prevara… Pit Tauzend je vrlo pažljivo razbijao gitare na bini kako bi mogao da ih popravi

Najveća rokenrol prevara… Pit Tauzend je vrlo pažljivo razbijao gitare na bini kako bi mogao da ih popravi

4
Shares
Pinterest Google+
The Who/Photo: facebook@thewho
The Who/Photo: [email protected]

Bilo je to 1964. godine kada je Pit Tauzend razbio svoju prvu gitaru na pozornici, uspostavljajući reputaciju ssvog benda The Who kao pobunjenika rock’n’rolla koji će radije umreti nego ostariti.

Sad kad su ipak ostarili, barem neki od njih, Tauzendov kolega iz benda Rodžer Daltri opisao je kako je njihova destruktivna slika tokom svirki ustupila mesto pažljivom lepljenju pošto je Tauzend bio prisiljen da popravlja svoje instrumente, pošto nije imao para da kupi nove.

ALERGIČAN NA LED ZEPPELIN… PIT TAUZEND: NE SVIĐA MI SE NIJEDNA STVAR KOJU SU URADILI, MRZIM ČINJENICU DA ME IKO IKADA POREDI SA NJIMA

Daltri, koji sada ima 75 godina, otkrio je da je Tauzend vežbao da ako pažljivo rukuje gitarom tokom lomljenja, potom može da se sastavi.

– Nisu to bile lažne gitare, bile su prave, ali radili smo vrlo pametno, vrlo retko se vrat lomio, a sve dok se vrat ne slomi, možete da zalepite telo ponovo. Čak i s rupama u njemu, nije bilo važno, sve dok je udaljenost između kobilice i čivija bila ista da bi moglo da se svira – otkrio je Daltri.

Daltri je za podcast “How to Wow” rekao da su na njihovim ranim koncertima zaradili toliko malo novca da su bili dužni sve do 1970-ih.

HL/Izvor: thetimes.co.uk

Previous post

Retro, a moderno... domaće, a američko... Lado i Matilda predstavili prvi video singl "I am"

Next post

Norman FR je prošlost, Lana Del Rej je našla novu inspiraciju... Ovo je prvi singl s njenog novog albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *