Home»TV»Snima se...»Tih, miran i pomalo krvoločan… Kultna serija “Dexter” vraća se na male ekrane

Tih, miran i pomalo krvoločan… Kultna serija “Dexter” vraća se na male ekrane

5
Shares
Pinterest Google+
Dexter/Photo: promo
Dexter/Photo: promo

“Surprise Motherfucker. He’s back. #Dexter”. Ovako je glasila iznenadna objava kanala Showtime na zvaničnom tviter nalogu ovog kanala, koja je naravno odmah privkla pažnju javnosti.

Što bi u prevodu značilo, kada nema svežih ideja za nove serije, tada se vratite starim oprobanim hitovima, poput pomenutog kanala Showtime, koji je naručio 10 epizoda za novu, devetu sezonu kultne kriminalističke serije “Dexter”.

 

Povratak finom i mirnom policijskom forenzičaru, kojem je u slobodno vreme hobi ubijanje ubica i psihopata punih  sedam godina od kada je emitovana posljednja, osma sezona, zanimljiva je vest za fanove ove franšize.

A ni to nije sve jer se vraća i glavna zvezda Majkl Hol da ponovi svoju ulogu, a originalni izvršni producent Klajd Filips takođe se vratio kao showrunner.

Povratak bi trebalo da započne tokom ove zime , a Showtime želi da je emituje negde u jesen 2021. Ostaje da se vidi da li će se revizija promeniti ili učiniti bilo šta da preokrene kraj koji je, prilično zaslužno, primljen sa mnogo negativnih reakcija.

– “Dekster” je posebna serija, kako za milione obožavalaca, tako i za Showtime, jer je ova revolucionarna emisija pomogla da se naša mreža stavi na globalnu mapu pre mnogo godina. Ponovo bismo posetili ovaj jedinstveni lik samo ako bismo pronašli kreativan izgled koji je zaista bio vredan briljantne, originalne serije. Pa, srećan sam što mogu da izvestim da su ga našli i jedva čekamo da ga snimimo i pokažemo svetu – rekao je  Geri Lejvin, predsednik mreže Showtime u izjavi.

Serija je debitovala 2006. godine i lansirala osam veoma gledanih i popularnih sezona, iako je, kao što je gore pomenuto, finale serije u najmanju ruku podelilo publiku .

U toj epizodi glavni junak je lažirao sopstvenu smrt i stvorio novi identitet, a ostaje da se vidi da li će nova serija nastaviti tamo gde je prethodna stala, ili će prepraviti, ili prepisati nešto od onoga što se dogodilo ranije.

U svakom slučaju igranje na kartu nostalgije po svemu sudeći je novi trend u svetu televizijske produkcije.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Navijači Liverpula u ekstazi... Andrea Bočeli novi album najavio obradom legendarne "You’ll Never Walk Alone"

Next post

Svi dokumentarci su lažni... Ovo tvrdi - reditelj dokumentaraca "Amy" i "Maradona"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *