Home»Muzika»Homeland»“Samo budale i konji”… Kragujevački bend Trotters predstavio novi video singl

“Samo budale i konji”… Kragujevački bend Trotters predstavio novi video singl

6
Shares
Pinterest Google+
Trotters/ Photo: Marko Dašić
Trotters/ Photo: Marko Dašić

Kragujevački pop/rock bend Trotters objavio je novi video singl pod nazivom “Samo budale i konji”.

Trottersi su veliki fanovi serije “Mućke“, pa otuda i ime benda kao i inspiracija za naslov i tekst najnovije pesme koja predstavlja bukvlan prevod originalnog naziva pomenute serije – Only fools and horses.

“Samo budale i konji” predstavlja kritiku društva u kome živimo iz perspektive fakultetski obrazovanog građanina koji je prinuđen da obavalja različite poslove van svoje struke da bi mogao da preživi.

Spot za pomenutu numeru Trottersi su kreirali u sopstvenoj režiji uz veliku pomoć kamermana Igora Petrovića koji je ostvario ideje benda.

Glavni karakteri u spotu su dobro poznati likovi iz naše svakodnevice. Sa jedne strane pošten radni čovek i samohrani otac koji radi više teških poslova da bi preživeo i sa druge strane političar, biznismen i njegov telohranitelj, svešteno lice koji zajedno obećavaju prosperitet koji nikako ne dolazi nego je uvek “naredne godine u ovo vreme“, što je je još jedna poznata fraza iz serije Mućke.

Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Trotters je pop/rock bend iz Kragujevca koga su 2012. godine osnovali Dušan Božinovski (vokal) , Marko Petković (gitara) i Nemanja Ristović (bas gitara) da bi im se ubrzo pridružio Stojan Arsić na perkusijama.

U početku su radili isključivo obrade poznatih rock hitova i zabeležili su brojne nastupe širom Srbije. 2014. godine umesto Dušana Božinovskog na mesto glavnog vokala dolazi Nikola Glavonjić.

Bend je nastavio sa klupskim svirkama u narednom periodu da bi se tokom 2018. fokusirali na autorski rad.

Njihova muzika je rock sa primesama funka, latino ritmova i popa. Do sada su objavili pet video singlova i to za pesme – “300 dinara”, “Rolavane tegobe”, “Tezga”, “Ekskrementski raj” kao i najnoviji “Samo budale i konji”.

Jezgro benda čine: Nikola Glavonjić (vokal), Marko Petković (gitara i klavijature), Nemanja Ristović (bas gitara) i Stojan Arsić (Perkusije). Pored njih na svirkama se obično pridružuju kragujevački muzičari David Armuš i Marko Jevtović.

U narednom periodu Trottersi planiraju da snime još dve pesme i tako završe album koji će koncertno promovisati, ukoliko epidemiološki uslovi budu dozvolili.

Previous post

Svi dokumentarci su lažni... Ovo tvrdi - reditelj dokumentaraca "Amy" i "Maradona"

Next post

Preminuo bivši basista AC/DC Pol Meters

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *