Home»Kult»Moćna žena iza moćnog glasa… Pogledajte trejler za dokumentarni film o Bili Holidej

Moćna žena iza moćnog glasa… Pogledajte trejler za dokumentarni film o Bili Holidej

5
Shares
Pinterest Google+
Bili Holidej/Photo: printscreen
Bili Holidej/Photo: printscreen

“Billie”, film o jednoj od najpoznatijih pevačica džeza Elenor Gouh Mekej, poznatoj po umetničkom imenu Bili Holidej,  u režiji Džejmsa Erskina tokom novembra doživeće premijeru u britanskim bioskopima.

PRIČA O NAJKONTROVERZNIJOJ PESMI SVIH VREMENA… Kada je Bili Holidej prvi put otpevala nastao je tajac…

Reč je o dokumentarnom filmu o životu legendarne džez pevačice, kroz intervjue sa brojnim muzičarima poput Tonija Beneta, Čarla Mingusa, Silvije Sims, Kaunta Bejzija i drugih, kao i uz do sada nikada viđene intervjue sa Bili Holidaj do kojih je došao autor. Film se kroz priču o ovoj slavnoj pevačici dotiče pitanja rasizma, socijalne nepravde i rodne ravnopravnosti.

– Ono što mi je bilo posebno važno je da osiguram da film nudi dovoljno materijala zbog koga će se gledaoci diviti Bili Holidej, njenoj moći i njenom geniju kao i da publika shvati to kroz pesme koje je pevala – izjavio je autor i režiser Erskin.

Zanimljivo je da će i igrani film o slavnoj pevačici uskoro biti završen, a iza njega stoji režiser Li Denijels. Projekat nosi naziv “The United States Vs. Billie Holiday”, premijera je najavljena za februar 2021. godine, a glavna uloga pripala je glumici Andri Dej.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Četiri grada, pet koncerata... Barcelona Gipsy balKan Orchestra stiže u Srbiju

Next post

"As Long As You Are"... Baltimorski Future Islands objavili šesti studijski album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *