Home»Film»Svetska premijera filma “C.L.E.A.N.” 17. oktobra u Kombank dvorani na Festivalu srpskog filma fantastike

Svetska premijera filma “C.L.E.A.N.” 17. oktobra u Kombank dvorani na Festivalu srpskog filma fantastike

4
Shares
Pinterest Google+
C.L.E.A.N./ Photo: Promo
C.L.E.A.N./ Photo: Promo

Svetska premijera filma “C.L.E.A.N.” održaće se u subotu, 17. oktobra sa početkom u 18:00 časova u Kombank Dvorani u sklopu programa 14. Festivala srpskog filma fantastike.

Film govori o četiri pacijenta koji, svaki sa svojom vrstom emocionalnih problema, stižu u zabačeni sanatorijum gde se suočavaju sa surovim tretmanima koje primenjuju tamošnji lekari, i prolaze kroz pakao u nastojanju da ostanu živi.

Ekipa filma “C.L.E.A.N.” predvođena glavnim glumcem Kostasom Mendilorom i producentom Vjekoslavom Katušinom, kao specijalni gosti ovogodišnjeg izdanja festivala, predstaviće se publici na premijeri.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kostas Mendilor je ljubiteljima horor žanra najpoznatiji po ulozi Marka Hofmana u trećem, četvrtom i petom nastavku filma “SAW”. Pored toga, Mendilor je ostvario zapažene uloge u serijama “Picket Fences”, “Sex and the City”, “7th Heaven”, “NCIS” kao i u filmu “Beowulf”.

Producent filma Vjekoslav Katušin ističe da ga izuzetno raduje to što će “C.L.E.A.N.” prvo prikazivanje imati na festivalu koji gotovo 15 godina neguje filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora.

Direktor festivala Miroslav Lakobrija, autor maski u filmu, pozvao je publiku da dođe na premijeru i dodao da je ponosan na stvaraoce iz Srbije – Bunker studio i Sašu Ristića koji su bili zaduženi za vizuelne efekte, kao i na glumca Draška Anđića koji se odlično snašao u ulozi Beliala.

Režiju filma “C.L.E.A.N.” potpisuje Aurelio Toni Agliata a scenario je napisao Konstantin Georgiou.

Zombie Walk/ Photo: Danijela Radojković (FSFF)
Zombie Walk/ Photo: Danijela Radojković (FSFF)

Uvod u premijeru filma biće sedmi po redu Zombie Walk, koji će se održati u subotu, 17. oktobra u 16:00 časova na Trgu Nikole Pašića.

Organizatori navode da se šetnja organizuje uz strogo pridržavanje i sprovođenje svih protivepidemijskih mera.

Zbog ograničenog broja učesnika, organizatori podsećaju sve zainteresovane da se prijave za besplatno šminkanje i šetnju do 15. oktobra u 12 časova na mejl [email protected]

Festival srpskog filma fantastike organizuje se uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ulaznice za premijeru mogu da se kupe na blagajni Kombank Dvorane po ceni od 400 dinara.

Previous post

Ova pesma trebalo je da bude na prvom albumu Eltona Džona..."Regimental Sgt. Zippo" je čekala od 1968. godine da se nađe pred nama

Next post

Magija novih tehnologija... Pogledajte kako bi izgledao jedan od prvih filmova braće Limijer da je sniman danas

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *