Home»Muzika»Koncertni serijal “Pod maskama”… Neno Belan & Fiumens 10. i 11. novembra u Kombank dvorani

Koncertni serijal “Pod maskama”… Neno Belan & Fiumens 10. i 11. novembra u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
Neno Belan & Fiumens/ Photo: Matko Petrić (promo, Long Play)
Neno Belan & Fiumens/ Photo: Matko Petrić (promo, Long Play)

Neno Belan i njegovi Fiumens nastupiće 10. i 11. novembra u Kombank dvorani u okviru koncertnog serijala “Pod maskama” koje organizuje promoterska kuća Long Play.

Koncerti pod nazivom “Belan svira Đavole” biće posvećeni pesmama Đavola, povodom 35 godina od objavljivanja prvog singla poznate splitske grupe.

Đavoli su diskografski debitovali 1985. godine promotivnim singlom (Jugoton) sa pesmama “Zvuci ulice”, “Večeras”, “Nebo vraća osmijeh” i “Kucaj opet”, obradom “Keep On Knockin'” legendarnog Litl Ričarda o čemu Belan kaže:
– To je bio singl štampan samo za potrebe radio stanica i nije išao u slobodnu prodaju. Na njemu su bile četiri pesme, između ostalog “Kucaj opet”. Sa tom pesmom smo uspeli doći prvi put na televiziju, bila je emisija “Stereovizija”, gde su nastupali demo bendovi, a publika je glasala. Mi smo tu pobedili. Tu je valja Siniša Škarica shvatio da ima potencijala u nama i dao je zeleno svetlo za snimanje prvog albuma… Ostalo je povest.

Predvođeni autorom, pevačem i gitaristom Belanom, Đavoli su na pop rok sceni Jugoslavije bili prepoznatljivi po jedinstvenoj mešavini ranog rokenrola i tvista, uz specifičan mediteranski “začin” i razrađen imidž, što se može čuti na albumima “‘Ljubav i moda” (1986), “Halo Lulu 22” (1987), “Ostani uz mene” (1988), kompilaciji “Balade – Kad se nađem u predjelu noći” (1989), kao i na poslednjem “Space Twist” (1998).

Hitovi kao što su “Pričaj mi o ljubavi”, “Stojin na kantunu”, “Jagode i čokolada”, “Ostani uz mene”, “Dugo toplo ljeto”, “Bambina”, “Điri điri” i “Cestom preko Zagore”, pokazuju svu raskošnu moć Belanovog autorskog talenta, dok je poslednja faza u radu grupe sa albumom “Space Twist”, značajna jer je predstavila prateći trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature), koji i danas čine Fiumense.

Ulaznice za koncert Nena Belana možete da nabavite na svim prodajnim mestima Ticket isiona i na blagajni Kombank dvorane po cenama: 1.500, 2.000 i 2.500 dinara.

Koncerti serijala “Pod Maskama” održavaju se u skladu sa trenutnim zdravstvenim propisima i preporukama, uz ograničen broj posetilaca, distancu i obavezno nošenje maski.

Previous post

Stigao "88-176-352"... Novi video singl niškog benda ZeroTwo

Next post

Ova pesma trebalo je da bude na prvom albumu Eltona Džona..."Regimental Sgt. Zippo" je čekala od 1968. godine da se nađe pred nama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *