Home»Film»Hrabri novi pogled u svet autorskog filma… FAF od 27. novembra do 4. decembra u Beogradu

Hrabri novi pogled u svet autorskog filma… FAF od 27. novembra do 4. decembra u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+

Dvadeset šesto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra na već tradicionalnim lokacijama, a publiku očekuje i jedna novina.

Usled nepovoljne epidemiološke situacije, organizatori festivala najavljuju da će ove godine pored redovnog programa u salama širom Beograda, biti organizovan i online program na platformi mojoff.net koji će ponuditi publici širom Srbije mogućnost da isprate određene filmove i programe 26. FAF-a.

– Nastojimo da određene programe učinimo dostupnim i posetiocima van Beograda, da festival poprimi drugu dimenziju pružajući mogućnost da deo programa bude i online, ali sa željom da se što pre u potpunosti vratimo u sale odakle je festival i krenuo – rekli su iz direkcije festivala.

Festival autorskog filma/ Photo: Promo
Festival autorskog filma/ Photo: Promo

Posetioci festivala i ove godine će imati mogućnost da pogledaju najnovija filmska ostvarenja, filmove koji su nagrađivani na festivalima, kao i filmove autora koji su već dugo prisutni na filmskoj sceni.

U okviru takmičarske selekcije, FAF već tradicionalno domaću publiku upoznaje sa debitantima i mladim autorima, čije vreme tek dolazi.

U okviru takmičarskog programa biće prikazano do 12 filmskih ostvarenja koja će se boriti za Grand prix festivala, nagradu koja nosi ime velikog umetnika Aleksandra Saše Petrovića.

Šestu godinu za redom Festival će predstaviti i selekciju “Hrabri Balkan“, koja nastoji da iznenadi i skrene pažnju na talente mladih autora sa prostora bivše Jugoslavije i šireg regiona koji se oprobavaju u različitim formama filma.

Neizostavan deo je i selekcija “Bande à part“ koja obećava da i ove godine nastavi svoju “pobunu“, prikazujući filmove koji su radikalni, nesvakidašnji i koji u sebi nose određenu dozu bunta.

Festival autorskog filma/ Photo: Promo
Festival autorskog filma/ Photo: Promo

Poklonici sedme umetnosti biće u prilici da uživaju u nekoliko pratećih programa i retrospektiva koji su u poslednjih godina postali neizostavni deo festivala i koji će biti naknadno najavljeni.

Domaćin festivala je Kombank dvorana, dok će se festival održati i na sledećim lokacijama: Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja jugoslovenske kinoteke, bioskopu “Fontana“, Centru za kulturu “Vlada Divljan“, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu – Kolarčeva zadužbina.

Kompletne informacije o programu možete da ptonađete na sajtu Festivala autorskog filma.

Festival autorskog filma/ Photo: Promo
Festival autorskog filma/ Photo: Promo
Previous post

Sada je definitivno... Proslava 40 godina Električnog orgazma ipak 2021.

Next post

Stigao zvanični trejler za mini-seriju "Uporište" po romanu Stivena Kinga... Ko sme, neka pogleda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *