Home»Film»Holivudski glumci dobijaju aplikaciju pomoću koje će moći prijavljuju se*sualne nasilnike

Holivudski glumci dobijaju aplikaciju pomoću koje će moći prijavljuju se*sualne nasilnike

4
Shares
Pinterest Google+
Gabrijela Karteris/Photo: YouTube printscreen
Gabrijela Karteris/Photo: YouTube printscreen

SAG-AFTRA (Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists) je američki sindikat koji okuplja 160 hiljada filmskih i televizijskih glumaca ali i drugih medijskih profesionalaca. Gotovo svi holivudski glumci i glumice za koje ste čuli ili ste ih gledali članovi su ovog sindikata. U želji da zaustave seksualne agresore i omoguće njihovo prijavljivanje, sindikat je razvio aplikaciju kojom će svojim članovima olakšati prijavljivanje seksualne agresije na poslu. Aplikacija će se krajem ovog meseca pojaviti u beta verziji dok će do kraja godine moći da se skine konačna verzija.

U službenoj izjavi, predsednica sindikata Gabrijela Karteris i izvršni direktor Dejvid Vajt podsetili su kako je grupa hrabrih žena pre tri godine javno istupila i progovorila o seksualnom nasilju i silovanjima od strane Harvija Vajnstina, jedne od najmoćnijih osoba u industriji zabave. Od tada su brojne osobe odlučile da progovore o seksualnom nasilju u industriji zabave kako bi se nasilnici priveli pred lice pravde. Kako bi podržali svoje članove, sindikat je krenuo u borbu za stvaranje sigurnijeg radnog okruženja.

 

Zvanično “koordinarke intimnosti”… Šta ćemo sledeće da izmislimo? #movies #makingmovies

Posted by Headliner.rs on Sunday, October 11, 2020

Navodeći šta su sve uradili do sada, oni su istakli kako su se izborili da se u ugovorima koji njihovi članovi potpisuju s velikim kompanijama garantuju značajna prava prilikom snimanja intimnih scena. Nadalje, razvili su pravila ponašanja kako bi sprečili seksualno nasilništvo. Zabranili su sastanke u hotelskim sobama i ličnim rezidencijama i razvili program kojim sindikalni radnici pomažu onima koji žele da prijave slučajeve seksualnog nasilja na poslu kao i onima kojima je potrebna terapija.

Kako bi svojim članovima objasnili nova pravila vezana za snimanje golišavih scena ili nasilnih scena, glumice Mišel Hard i Kejt Rigs napisale su vodič nazvan “Sex, Nudity & You”. Prema tom vodiču, prilikom audicija zabranjeno je tražiti od glumaca i glumica da se skidaju goli i da simuliraju seks. Ujedno, na snimanjima filmova zabranjeno je u poslednjem trenutku tražiti od glumaca da pristanu na golišave scene ili scene seksa.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Tate Romanova predstavlja svoj debi album "Iz razloga"

Next post

Sada je definitivno... Proslava 40 godina Električnog orgazma ipak 2021.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *