Home»Kult»Šteta što ovo Koen ne može da vidi (ako nas ne posmatra negde s oblaka)… Ovako je umetnik oživeo njegovu legendarnu pesmu “Hallelujah”

Šteta što ovo Koen ne može da vidi (ako nas ne posmatra negde s oblaka)… Ovako je umetnik oživeo njegovu legendarnu pesmu “Hallelujah”

5
Shares
Pinterest Google+
Leonard Koen/Photo:facebook@leonardcohen
Leonard Koen/Photo:[email protected]

Američki umetnik Kreg Alan je na poseban način obeležio je ponovno objavljivanje legendarne pesme Leonarda Koena “Hallelujah”, neposredno pred četvrtu godišnjicu smrti umetnikakoji je rpreminuo 7. novembra 2016.

– Ovaj je svet prepun sukoba i pun stvari koje se ne mogu pomiriti. Ali postoje trenuci kada se možemo… pomiriti i prekinuti čitavu ovu zbrku, i to je ono što mislim pod pojmom Aleluja – rekao je svojrevremeno Leonard Koen.

Kako bi proslavio ponovno objavljivanje presme, Krag Alan stvorio je ovaj izvanredni komad, koristeći ljude kao muzičke note koje “sviraju” pratnju za legendarnu “Hallelujah”.

Inače, “Hallelujah” se smatra pesmom sa najviše verzija (ima ih više od 300). Objavljena je na Koenovom albumu “Various Positions” 1984. a zanimljivo je da mnogi i dalje misle da je reč o obradi tradicionala.

Previous post

Mediteran (Verzija 2020)... Pogledajte novi video singl grupe Kanda kodža i Nebojša

Next post

Foo Fighters pokrenuli digitalni fanzin "The People of Rock and Roll“

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *