Njihova “Mašta” radi svašta… Tuzlanski bend Nula Plus objavio novi lyric video

0
100
Oglasi
Nula Plus/ Photo: Promo
Nula Plus/ Photo: Promo

Tuzlanski hard core bend Nula Plus, kako su ranije i najavili, nastavlja sa objavljivanjem spotova za numere sa aktuelnog albuma “Ubrzanje i Sikira“.

Ovoga puta  predstavili su lyric video za pesmu “Mašta”, drugu numera sa pomenutog albuma.

[accordion title=’Nula Plus’]Bend Nula Plus mnogi smatraju pionirima new metal/hard core pravca u Bosni i Hercegovini ali i regionu. Od 2001. godine kada je grupa osnovana objavili su EP “Supermarionation” (2005), album “Cener” (2010) koji je sniman u beogradskom studiju Bare Wired i aktuelni “Ubrzanje i sikira” (2016).

Prekretnica u radu dogodila se 2005. kada su nastupali na festivalu mladih bendova u BiH – “Moja BiH” i kada su proglašeni za “najenergičniji bend u BiH”. Neposredno posle festivala ostvarili su saradnju sa producentom Ahmedom Imamovićem (10 Minuta, Go West, Belvedere), na spotu za numeru “Billy Badass” koja je prethodno iskorištena i za kanadski film “Two Days Earlier”.

Od 2001. do 2014. godine bend je obišao skoro sve ex-Yu zemlje svirajući na samostalnim koncertima ali i na raznim festivalima gde su obično bili “glavna atrakcija” među publikom. Sadašnju postavu benda čine: Ademir Bruljić (bubnjevi), Jasmin Avdić (bas), Džemal Trakić (gitara) i Almir Mulaosmanović (vokal).[/accordion]

– Video koji smo uradili za pesmu “Mašta” je prvi video takvog tipa za Nulu Plus. Sviđa nam se ta ideja jednostavnih videa koji najavljuju veće stvari, pa tako i u ovom našem slučaju – izjavio je Almir Mulaosmanović.

Izvor: muzickazona.ba

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime