Home»Muzika»Bajaga i Instruktori na “kriznoj promociji” zvanično predstavili album “Ovaj svet se menja”

Bajaga i Instruktori na “kriznoj promociji” zvanično predstavili album “Ovaj svet se menja”

3
Shares
Pinterest Google+
Vlada Graić i Bajaga/Photo: Headliner
Vlada Graić i Bajaga/Photo: Headliner

Momčilo Bajagić Bajaga, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu usled pandemije covida-19 da se posvete novom materijalu , a rezultat je album “Ovaj svet se menja” koji je danas i zvanično predstavljen u Klubu PGP RTS.

Album, na kojem se nalaze već dobro poznate numere, koje je lider benda Instruktori pisao za druge izvođače, primenjena muzika za film, pozorište i TV serije, objavljen je u korodukciji dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Croatia records.

Nove verzije i nove aranžmane na ovom albumu dobili su hitovi Zdravka Čolića “Tvoje oči” i “Moja draga”, zatim “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, “Ni na nebu ni na zemlji” – naslovna pesma iz istoimenog filma Miše Radivojevića (1994), tema iz serije “Otvorena vrata”, kao i “Mladost” iz mjuzikla “Ženidba i udadba”(Pozorište na Terazijama), sa izmenjenim tekstom, i sada se spominje velikan Arsen Dedić, što će izazvati posebne emocije. Od novijih kompoziija na albumu su prisutne dve numere nastale ove godine, vezane za film “Hotel Beograd”. I naravno, naslovna “Ovaj svet se menja”, koja otvara album.

Na albumu gostuju i frontmen benda Irie FM Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Omot je koncipiran tako da izgleda kao stranice pasoša, za šta je zaslužan takođe Vukašin Marković.

Bajaga promocija/Photo: Headliner
Bajaga promocija/Photo: Headliner

Promocija u Klubu PGP RTS okupila je uprkos kišnom beogradskom danu brojne predstavnike medija i Bajagine kolege (iako ih je mnogo, zbog novih mera Kriznog štaba ostalo ispred vrata), a muzičar je rekao da jedva čeka da album promoviše na koncertima koji mu, kako je rekao, najviše nedostaju.

Bajaga i Instruktori će ipak uskoro svirati uživo, 17. oktobra u zemunskom klubu Fest, a na RTS je upravo u toku montiranje snimka njihovog koncerta koji je, bez prisustva publike, održan pre nekoliko dana na Tašu.

Previous post

Švedska akademija odlučila... Luiz Glik je dobitnica Nobelove nagrada za književnost 2020

Next post

"Selena, The Series"... Tragična sudbina slavne pevačice u novoj dvodelnoj seriji, pogledajte trejler

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *