Home»Muzika»Planeti je hitno potreban reset i update sistema i zato… Dubioza Kolektiv se grupno učlanila u političku partiju

Planeti je hitno potreban reset i update sistema i zato… Dubioza Kolektiv se grupno učlanila u političku partiju

4
Shares
Pinterest Google+
Dubioza Kolektiv/Promo
Dubioza Kolektiv/Promo

Iako su to godinama odbijali, te u javnim nastupima isticali da nisu i ne žele da budu deo nijedne političke opcije, članovi benda Dubioza Kolektiv su izgleda ipak promenili mišljenje i postali članovi jedne novoosnovane stranke.

Izgleda da su se, kao i mnoge druge kolege, odlučili da se uhlebe u politici. Još uvek su u sećanju medijski istupi pojedinih članova ove grupe u kojima javno prozivaju ili čak psuju političke partije, a danas ipak ulaze u politiku. Da li su izdali svoje ideale i zašto su pogazili javno dato obećanje da se nikada neće učlaniti u neku stranku, pitali smo članove Dubioza Kolektiva.

– Shvatili smo da, ako nešto želimo da promenimo, moramo da počnemo da delujemo direktno kroz politički sistem. Pesme i umjetnost ne mogu puno toga da urade. ROBOTSKA DEMOKRATSKA PARTIJA (RDP), na čelu sa osnivačem i predsednikom, robotom, ROBIJEM MEGABAJTOM, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam sprovodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo ko bude privilegovan.

Dubioza kolektiv predstavio spot za “Take My Job Away”… Gostujući vokal – Robby Megabyte ?

Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantovana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update softwarea, kao jednaka prava prilikom kandidovanja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.

Takođe, borba protiv cyber-korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsednik stranke, Robi Megabajt, rekao: “Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovu planetu je ne nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih godina”. Ovoj planeti je pod hitno potreban reset, a potom i update sistema – izjavio je Brano Jakubović, predsednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu.

Članovi Dubioza Kolektiva su, zajedno sa osnivačem i predsednikom stranke Robijem Megabajtom, napisali i otpevali zvaničnu stranačku himnu čiji refren možete da poslušate u nastavku, a kompletna himna će premijerno biti izvedena u prvoj epizodi druge sezone Dubioza Kolektiv Quarantine Showa koja je zakazana za 19. oktobar u 20:30h.

Previous post

Premijera monodrame "Hronika dogovorene smrti“ 8. oktobra u KC Čukarica

Next post

"Apaši" u pohodu... Šibenski milenijalci BluVinil predstavili novi singl, spot i debi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *