Home»Muzika»Džez za Dž… Časlav Šehović Kvartet 10. oktobra na Platou Milana Mladenovića

Džez za Dž… Časlav Šehović Kvartet 10. oktobra na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata – Džez za Dž koji je započet 2013. godine.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13:00 časova, posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Osmi ciklus koncerata Džez za DŽ 10. oktobra u 13:00 otvoriće Časlav Šehović Kvartet, novi bend na domaćoj sceni sastavljen od mladih muzičara, učenika džez odseka MŠ “Stanković”.

Na repertoaru će biti čuvene kompozicije Milesa Davisa, Hanka Mobleya, Johna Scofielda, Roya Hargrovea, ali sa novim senzibilitetom koji pokazuje stav najmlađe generacije prema proverenim, klasičnim  vrednostima i istoriji džez muzike.

Do sada su održali više nastupa na džez festivalima u Beogradu i Pančevu, na manifestaciji “Dani evropske baštine“ i “Džez u podne“ kao i na mnogim drugim događajima.

Sastav čine: Ljudmila Korobova (klavijature), Grigorije Avramović (gitara), Milija Paunović (kontrabas) i Časlav Šehović (bunjevi).

Specijalni gost na koncertu biće njihov profesor i mentor, trubač Ivan Radivojević.

Ivan Radivojević i Max Kochetov/Photo: AleX
Ivan Radivojević i Max Kochetov/Photo: AleX
Previous post

Mnogi imaju svoje gitare, ali samo je Edi imao - Frankenstrat

Next post

Ovaj bikini znaju svi na svetu, na njega je odlepio i čuveni Džejms Bond, a sada je na prodaju...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *