Home»Muzika»“Apaši” u pohodu… Šibenski milenijalci BluVinil predstavili novi singl, spot i debi album

“Apaši” u pohodu… Šibenski milenijalci BluVinil predstavili novi singl, spot i debi album

4
Shares
Pinterest Google+
BluVinil/ Photo: Sanja Lydia Kulušić
BluVinil/ Photo: Sanja Lydia Kulušić

Mladi šibenski bend BluVinil objavio je svoj album prvenac pod nazivom “Apaši”.

Uz album, čiju audio produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood Studija, objavljen je i istoimeni naslovni singl i spot za koji članovi benda kažu da je to njihov najzabavniji i najbolji spot do sada, a nastao je pod rediteljskom palicom Tomislava Dugandžića.

– Scenarij i priču osmislio je upravo Tomislav Dugandžić i savršeno pogodio naš retro identitet te atmosferu čitavog albuma. Glavni motivi koji se provlače kroz spot su magnum košulje, sintesajzeri, brkovi, retro trenirke i ulje u kosi – dovoljno da steknete dojam – poručio je Matej Nakić, kantautor, gitarista i pevač benda.

BluVinil/ Photo: Sanja Lydia Kulušić
BluVinil/ Photo: Sanja Lydia Kulušić

Na albumu se nalazi devet pesama koje žanrovski pripadaju vintage rocku i popu, dostupan je u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima, a objavljen je posle šest predstavljenih singlova i pet spotova, među kojima se ponajviše izdvajaju “Sigurna u nas”, “Moderna” i “Komarac”.

– Iza nas je puno uspona i padova, usvojenih lekcija (poglavito na svojoj koži), mnogo odricanja i naposljetku napornog rada. Izgraditi zvučni i vizualni identitet nije baš lako, stoga posebne zahvale idu našoj izdavačkoj kući Dallas Records, koja je čitavo vrijeme vjerovala u nas i imala povjerenja u tu našu retro-rock priču. Ovakve se objave često pretvore u patetiku, ova se vjerojatno već pretvorila – stoga idemo do kraja. Nije to samo nosač zvuka. To smo mi, a Apaši su naš super duper novi album i novi singl, wohooo, slušajte nas pazite nas, jer znakovi su premalooo – poručila je ekipa BluVinila.

Za tri godine postojanja, od značajnih nastupa BluVinila tu je otvaranje za Sachera u Boogaloou, samostalni koncerti u zagrebačkim klubovima Sax, Route 66 i Vinyl, koncertna promocija albuma u Hard Placeu, nastup na CMC200 festivalu u Slavonskom Brodu i nastup na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu, a novi album su uživo nedavno predstavili i u zagrebačkom Hard Placeu gde su nastupili u sklopu #13 Velike Rock Eksplozije.

Previous post

Planeti je hitno potreban reset i update sistema i zato... Dubioza Kolektiv se grupno učlanila u političku partiju

Next post

Mnogi imaju svoje gitare, ali samo je Edi imao - Frankenstrat

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *