Home»Muzika»Homeland»Miloš Zubac objavio album “Hazarske”, s pesmama nastalim po stihovima iz poslednjeg primerka zabranjene zbirke njegovog oca

Miloš Zubac objavio album “Hazarske”, s pesmama nastalim po stihovima iz poslednjeg primerka zabranjene zbirke njegovog oca

4
Shares
Pinterest Google+
Miloš Zubac/ Photo: Promo
Miloš Zubac/ Photo: Promo

Krajem septembra 2020. godine objavljeno je onlajn izdanje albuma “Hazarske” Miloša Zubca, poslednjih godina izuzetno angažovanog novosadskog književnika i kantautora.

Izdanje je dostupno na njegovoj bandcamp stranici, a uskoro će se naći i na svim značajnijim svetskim platformama za slušanje muzike.

“Hazarske” su jedinstven album na regionalnoj sceni – i po kontekstu i po stilskom opredeljenju.

Miloš Zubac, koji je već radio sa stihovima svoga oca, jugoslovenskog pesničkog barda Pera Zubca, za ovaj album odabrao je liriku iz svojevremeno zabranjene očeve knjige “Hazarske pesme”, koja je početkom devedesetih godina političkom odlukom bila povučena iz prodaje i od koje je ostao samo jedan odštampani primerak.

Ako ste možda, nekim ludim slučajem, sasvim nenamerno, iz nekog neutvrđenog razloga, potpuno nesvesni toga… zaboravili…

Posted by Headliner.rs on Friday, September 25, 2020

 

Tim stihovima, Miloš je pridružio i svoje, kao i jednu pesmu svog velikog druga, enigmatičnog zagrebačkog kantautora Ivana Škrabea.

Stilski, album je jedinstven primer dominantno akustičarskog korenskog bluza s mnogo slajda i pustinjačkog ambijenta, a da je otpevan na srpskom jeziku.

Međutim, ima na albumu i elektrike i full band tretmana a celokupnu zvučnu sliku postavio je, aranžirao i produkcijski potpisao Milovan Đuđić Džimi, Milošev stari saradnik iz godina kada su zajedno svirali u Prkosu Drumskom.

Džimi koji inače vodi The Petting Blues Band i koji važi za jednog od najboljih bluz-rok gitarista u ovim krajevima, odsvirao je mnogo instrumenata na albumu i ostavio snažan lični pečat na svim pesmama. Osim Džimija i drugih saradnika, u snimanju je učestvovala i Miloševa šestogodišnja kćerka Mej.

Previous post

Džon Bon Džovi u Zoni sumraka: Njujork je postao grad duhova, jezivo je biti sam na Times Squareu...

Next post

Zemljotres na metal sceni... Otkrivena mračna strana čuvenog buking agenta - zlostavljao, ucenjivao, pretio, jednog muzičara naterao na samobistvo?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *