Home»Film»Pa ko onda ostaje, samo omatoreli Harison Ford…? Posle Spilberga i scenarista Dejvid Kep napustio snimanje “Indijane Džons  5”

Pa ko onda ostaje, samo omatoreli Harison Ford…? Posle Spilberga i scenarista Dejvid Kep napustio snimanje “Indijane Džons  5”

3
Shares
Pinterest Google+
Indiana Jones/Photo; DAVID JAMES/ © LUCASFILM LTD.
Indiana Jones/Photo; DAVID JAMES/ © LUCASFILM LTD.

U februaru ove godine objavljeno je kako Stiven Spilberg neće režirati peti film iz franšize “Indiana Jones”. Spilberg je tada rekao kako želi da prenese baštinu Indijane Džonsa na novu generaciju a to podrazumeva i novog reditelja.

Za novog reditelja, tada je objavljeno, izabran je Džejms Mangold, poznat po hitovima “Wolverine”, “Logan” i “Izazivač: Le Mans ’66”. Međutim, u intervjuu za portal Den of Greek, Dejvid Kep, scenarista četvrtog filma iz Indijana Džons serijala, otkrio je koji je pravi razlog Spilbergove ostavke. Razlog je sukob oko scenarija filma petog nastavka, a posle tog sukoba i sam Kep je odlučio da napusti projekat.

HARISON FORD: NIKO DRUGI NE MOŽE DA BUDE INDIJANA DŽONS, AKO MENE NEMA – NEMA NI NJEGA

– Prošao sam sa Spilbergom nekoliko verzija scenarija, neke stvari su bile dobre, neke nisu funkcionisale, što je uobičajeno i često se događa – rekao je Kep koji je objasnio kako je tada došlo do razmimoilaženja oko scenarija.

– Bilo je teško ujediniti sve strane, Spilberga, Harisona Forda, kompaniju Walt Disney i sam scenario. Nismo uspeli – objasnio je Kep i tada je Spilberg odlučio da se povuče.

– Ključni trenutak bio je odlazak Spilberga i dolazak Džejmsa Mangolda kao novog reditelja – kazao je Kep koji je u tom trenutku i sam odlučio da napustiti projekat.

ŠTA BI BILO DA JE BILO… MOŽETE LI DA ZAMISLITE TOMA SELEKA KAO INDIJANU DŽONSA?

– To je za mene bio idealan trenutak da napustim projekat jer poslednja stvar koju novi reditelj želi jeste saradnja sa scenaristom starog reditelja. Poslednje što nekome treba je čovek koji sedi prekrštenih ruku i govori ‘Spilberg bi to ovako uradio’. Zato sam obavio prijateljski razgovor s Mangoldom i zaključio da on želi da nastavi rad na petom Indijani na svoj način – zaključio je Kep.

Projekat petog filma o Indijani Džonsu odlaže se već godinama, trenutno se predviđa da će njegova premijera biti 29. maja 2022. godine. Harison Ford ponoviće ulogu Indiajne, a s obzirom da će za dve godine proslaviti 80. rođendan, svi se nadaju da neće doći do novih odlaganja snimanja jer je tada pod znakom pitanja hoće li Ford uopšte moći da ponovi tu ulogu.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Brus Dikinson potvrdio: Iron Maiden se vratili u studio, u bliskoj budućnosti desiće se sjajne stvari

Next post

Bila je i ostala "Piece of Our Hearts"... 50 godina bez Dženis Džoplin

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *