Home»Muzika»Tri godine posle smrti Kris Kornel na prvom mestu Billboard liste… i to sa coverom Gunsa

Tri godine posle smrti Kris Kornel na prvom mestu Billboard liste… i to sa coverom Gunsa

3
Shares
Pinterest Google+
Kris Kornel/Photo: YouTube printscreen
Kris Kornel/Photo: YouTube printscreen

Prošle su tri godine od njegove prerane smrti, ali uticaj Krisa Kornela još se oseća, toliko čak da je uspeo posthumno da dostigne broj jedan na Billboardovoj listi mainstream rock pesama sa svojom verzijom hita “Patience” Guns N’Roses.

Objavljena početkom ove godine na, kako bi se reklo, 56. rođendan frontmena Soundgardena, njegova obrada “Patience” izvorno je snimljena 2016. godine dok je podučavao ćerku Toni kako da svira hit baladu iz 1989. godine.

UDOVICA KRISA KORNELA TUŽILA SOUNDGARDEN: UKRALI SU NJEGOVE NEOBJAVLJENE PESME, A SADA MI JOŠ I PRETE

ADVOKAT KORNELOVE UDOVICE PROMENIO PLOČU: NIJE VAŽNO KO JE PESME NAPISAO, VEĆ KO JE VLASNIK SNIMAKA PRONAĐENIH NA KRISOVOM KOMPJUTERU (?!)

Nakon što je čuo vesti o velikom ponovnom okupljanju Guns N’Roses, Kornel je odlučio da snimi ovu pesmu kao “svoj mali poklon” za tu priliku.

– Slušati ga ponovno posle toliko godina bilo je nestvarno; sve se to vratilo u naletu gorko-slatkih uspomena – rekla je Viki Kornel kadaje objavljena ova numera. – Činilo mi se da je njegov rođendan savršeno vreme da ovo podelim u sećanje na Krisa, njegov glas, muziku, priče i umetnost. Istina je da čovek nije mrtav dok se njegovo ime još uvek izgovara … i kroz njegovu umetnost, umetnikova duša i dalje gori jednako svetla kao i uvek, zbog svih onih koji se ugledaju na njega i neguju sećanje na ono što je radio.

Prema Billboardu, Kornelov cover je na vrhu liste Mainstream Rock Songs za sedmicu od 3. oktobra 2020. godine, čineći je drugom njegovom top pesmom kao pevačem, ali prvom kao solo izvođačem.

Naime, KLornel je prethodno dve sedmice bio na prvom mjestu ove Billboardove liste kao vokal u hitu Zac Brown Banda iz 2015. “Heavy In The Head”.

Kako se saznaje, uskoro bi trebalo da počne i podukcija filmske biografije KrisaKornela, pod nazivom “Black Days”.

HL/Izvor: tonedeaf.thebrag.com

 

Previous post

Izgleda da još nije vreme za umiranje... Premijera novog Bonda odložena za april 2021.

Next post

Održan koncert "Hrana za uši"... Pijacola i Džoplin na Ribljoj pijaci u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *