Home»Muzika»Održan koncert “Hrana za uši”… Pijacola i Džoplin na Ribljoj pijaci u Novom Sadu

Održan koncert “Hrana za uši”… Pijacola i Džoplin na Ribljoj pijaci u Novom Sadu

3
Shares
Pinterest Google+
Dunavska sonata/Promo
Dunavska sonata/Promo

Učenici srednje muzičke škole, violinistkinja Kristina Lakić i gitarista Aleksandar Krstić svirali su danas klasiku za sve prodavce i kupce na Ribljoj pijaci u Novom Sadu u okviru projekta Hrana za uši udruženja Dunavska sonata.

Duo Fuego nudio je muzčke poslastice i najvalitetniju Hranu za uši, melodije poznatih kompozitora Pijacole, Džoplina i drugih, sa jedne od tezgi, među ostalim prodavcima. Tezga sa Hranom za uši bila je izuzetno posećena, a organizatori kažu da su Novosađani odlična publika.

– U pet godina postojanja Dunavska sonata je uspela da klasičnu muziku vrati u svakodnevicu i običnom čoveku. Poveli smo najveće kulturne institucije Srbije, SNP i Beogradsku filharmoniju, u susret publici. Sve lokacije na kojima smo do sada održavali koncerte bile su na prvi pogled neuobičajene, ali samo dok koncert ne otpočne. Klasična muzika i naši izvođači od prolaznika čine sugrađane, a gradsku vrevu pretvaraju u zanimnjivu scensku kulisu– kaže Milica Trifunov iz Dunavske sonate.

DA BI NAJNOVIJE VESTI BILE SAMO NA JEDAN KLIK OD VAS, INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU

– Sa kakvom pažnjom biramo namernice koje ćemo pojesti trebali bismo da biramo i kakvu ćemo muziku slušati. Prema vodećim svetskim istraživanjima, zvuk definiše način na koji govorimo i mislimo u jednakoj meri kao i knjige koje čitamo ili mediji koje pratimo. Dobra vest je da je najkvalitetnija muzika na svetu dostupna besplatno svima na koncertima Dunavske sonate, ali i na brojnim internet sajtovima svakodnevno – dodaje Trifunov.

Sledeći koncert je u nedelju 4. oktobra od deset sati na Limanskoj pijaci, a nastupiće trio Pneuma koji čine Dimitrije Beljanski, Nina Hening i Nebojša Krstić. Svi koji nisu u mogućnosti da dođu na koncert, mogu ga pratiti uživo na Fejsbuku na stranici Dunavska sonata.

Narednog vikenda biće održani koncerti na Detelinarskoj i Satelitskoj pijaci.

Previous post

Tri godine posle smrti Kris Kornel na prvom mestu Billboard liste... i to sa coverom Gunsa

Next post

Potpuno sasvim načisto suluda kombinacija... Gorillaz, Elton Džon i 6LACK u novoj pesmi "Pink Phantom"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *