Saopštenje Zadužbine Milana Mladenovića: Ograđujemo se od konkursa “EKV: Tvoja pesma” koju u ime grupe EKV raspisuju kompanije Mascom i TIN Drum Music

0
92
Oglasi
Zadužbina Milana Mladenovića / Goranka Matić
Zadužbina Milana Mladenovića / Goranka Matić

Zadužbina Milana Mladenovića objavila je danas zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti:

Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu.

S tim u vezi, Zadužbina Milana Mladenovića je jedina institucija koja ima prava da koristi nazive i žigove EKV ili Ekatarina Velika prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe.

Zbog sve češćeg korišćenja Milanovog imena i naziva EKV u razne svrhe i od raznih organizatora, Zadužbina je zatražila sudsku zaštitu pred nadležnim sudovima od svih koji neovlašćeno koriste i ime grupe i Milanovo ime.

Svim raspoloživim pravnim i sudskim sredstvima će se usprotiviti svakome ko ih i u budućnosti bude zloupotrebljavao.

Iskreno nam je žao što se mladi umetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu konkursima koji zloupotrebljavaju lik i delo Milana Mladenovića.

Jesmo za to da se konkursi raspisuju i jesmo za to da se pomogne muzičarima i umetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu nasleđa Milana Mladenovića, njegovog umetničkog i intelektualnog integriteta.

Kao Zadužbina koja je fokusirana na očuvanje nasleđa, a u skladu sa pravima i obavezama koji su nam dati, iskoristićemo sva pravna sredstva da sprečimo neovlašćenu komercijalizaciju pojedinaca na račun Milana Mladenovića.

Zadužbina Milana Mladenovića je nevladina neprofitna organizacija osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Zadužbina deluje u cilju da očuva umetničku, autorsku i ličnu zaostavštinu Milana Mladenovića.

Cilj Zadužbine je i podsticanje umetničkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime i koja se, počevši od 2019. godine, dodeljuje na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, i to za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra. Nagrada je 2019. godine dodeljena pesmi “D.E.P.R.A.”, u izvođenju grupe Artan Lili, a 2020. pesmi “Daj mi sve” u izvođenju grupe d r a m.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime