Mafija nije bila srećna. Nimalo… Snima se film o nastanku čuvenog klasika “Kum”

0
48
Kum/Photo: Promo
Kum/Photo: Promo

Beri Levinson režiraće film “Frensis i Kum” o snimanju kultnog mafijaškog filma. Frensisa Forda Kopolu glumiće Oskar Ajzak, dok je Džejk Džilenhol izabran da igra producenta Roberta Evansa u filmu o legendarnim i žustrim bitkama koje su se vodile tokom nastanka ovog klasika iz 1972. godine.

Iako je “Kum” (The Godfather) jedan od simbola američke kinematografije, snimanje nije teklo glatko. Kopola, koji je tada imao 31 godinu, bio je odlučan da ubedi Evansa i studio da mu dozvole da snimi skupi film u Njujorku, iako se radnja originalnog scenarija Marija Puza dešavala u Kanzasu.

KOPOLA PREPRAVLJA “KUMA 3″… SAD MU SE NE SVIĐA KRAJ TRILOGIJE

Druga problematična ideja bila je da se lik šefa mafije Dona Korleonea da Marlonu Brandu, koji godinama pre toga nije snimio nijedan film. U nekoliko navrata malo je falilo da studio prekine ceo projekat. Teški i opasni razgovori vođeni su i sa stvarnim mafijašima, koji nisu bili nimalo srećni zbog ideje da se mračne tajne njihovog posla prikazuju u bioskopima.

Kopola/ Photo: imdb.com
Frensis Ford Kopola/ Photo: imdb.com

– Uprkos ludilu tokom produkcije, uprkos svim šansama, ovaj klasik je snimljen – rekao je Levinson.

Priče o onome što se dešavalo iza kamere čuo je o svog šefa, koji je bio Evansov kreativni direktor i deo svih tih fantastičnih rasprava. Još uvek se ne zna ko će igrati glumce iz filma, ali jasno je da će glavna tema biti sukob filmadžija i studija koji je očajnički želeo da snimi hit.

OVO JE BILA VELIKA HOLIVUDSKA TAJNA… MARIO PUZO JE PRODAO PRIČU O KUMU ZA 12.500 DOLARA DA BI VRATIO KOCKARSKI DUG

Podsetimo, prvi deo filma “Kum” dobio je Oskara za najbolji film i najbolji prilagođeni scenario. Takođe, Marlon Brando nagrađen je za najbolju mušku ulogu, ali je od toga možda poznatiji i njegov bojkot Oskara. Umesto njega, na scenu se popela Sašin Litlfeder, indijanska aktivistkinja, u tradicionalnoj odeći Apača, koja je održala dug govor o pravima Indijanaca, ali je i ona odbila da primi zlatnu statuu.

Iako je od njegovog snimanja prošlo gotovo 50 godina, kultni film na imdb-u i dalje ima jednu od najvećih prosečnih ocena – 9.2.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime