Home»Muzika»“Dokazi”… Istarski Baltazar predstavio novi video singl

“Dokazi”… Istarski Baltazar predstavio novi video singl

4
Shares
Pinterest Google+
Baltazar/ Photo: Mladan Marušić (Dallas Records, promo)
Baltazar/ Photo: Mladan Marušić (Dallas Records, promo)

Istarski rok bend Baltazar predstavio je pesmu “Dokazi”, peti singl s albuma “Pogled broj 13” objavljenog početkom godine.

Pesma “Dokazi” govori o traženju raznih dokaza oko nas, dok pritom zapostavljamo one koji se nalaze u nama samima.

Kada malo zastanemo i uronimo dublje u sebe, počinjemo da shvatamo da se većina toga za čime tragamo na raznim stranama, već nalazi u nama, a dokaz za to je sâmo naše postojanje.

Muziku i tekst potpisuju Tonči Horvat Hus i Leo Anđelković, dok su im se na aranžmanu pridružili i ostali članovi benda – Danijel Teodorović (bas) i Damir Medić (bubnjevi).

Cover/ Neven Jurak i Davorin Švaner
Cover/ Neven Jurak i Davorin Švaner

– Obzirom da je za većinu našeg prvog albuma “Nemirno dijete” Hus imao već gotove pjesme, “Dokazi” su nastali kao spoj naših zajedničkih struja i to za vrijeme dok je većina prvog albuma bila gotova, stoga smo odlučili da ju stavimo na idući album. To je također poslužilo kao inspiracija da se i ja priključim na autorskoj razini, o čemu prije toga nisam toliko niti razmišljao. Svakako jedna od najdražih pjesama u našem dosadašnjem stvaralačkom svijetu – o pesmi kaže jedan od njenih autora, Leo Anđelković.

Vizuelni identitet “Dokaza” zanimljiv je animirani spot nastao kombinovanjem kratkih animiranih filmova autora Jadranka Lopatića (Inanibus) i Jane Fantov (Hermit) koje je Leo Anđelković premontirao i stvorio jedinstvenu filmsku priču.

Živi, glasni, zarazni rokenrol Baltazara najbolji je uživo i konačno je stigao povoljan trenutak za svirku. Koncertna promocija albuma u zagrebačkom Hard Placeu održaće se u petak, 2. oktobra, a uz Baltazara, svoj novi album “Drž’te glavu iznad vode” predstaviće veterani punk rock scene, varaždinska Crna Kronika.

Previous post

Film "Izvanredan život Dejvida Koperfilda" od danas u bioskopima

Next post

Svakakve top liste smo do sada videli, ali ovakvu ne... Uz ove hitove ljudi plaču dok se tuširaju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *